ESCÀNDOL DEL 'RUSSIAGATE'

L'exalcalde Giuliani liderarà l'equip d'advocats de Trump per liquidar el 'Russiagate'

Els lletrats del president volen arribar a un acord per evitar que sigui interrogat

zentauroepp43001917 file photo  republican presidential nominee donald trump wal180420102320

zentauroepp43001917 file photo republican presidential nominee donald trump wal180420102320 / Mike Segar

2
Es llegeix en minuts

L'exalcalde de Nova York Rudy Giuliani formarà part de l'equip legal del president dels EUA, Donald Trump, a qui se sumen dos noms més, segons ha anunciat avui en un comunicat Jay Sekulow, advocat del mandatari.

Sekulow, que amb el lletrat Ty Cobb representa Trump en la investigació sobre l'anomenada trama russa encapçalada pel fiscal especial Robert Mueller, va fer l'anunci després que Giuliani confirmés la decisió a The Washington Post.

"Ho faig perquè espero que puguem negociar un final per a això pel bé del país i perquè tinc un gran respecte pel president i per Bob Mueller", va dir Giuliani a aquest diari.

Giuliani, que va dir que havia formalitzat la decisió la setmana passada a la residència de Trump a Florida, Mar-a-Lago, s'uneix a un equip legal reduït a mínims en un moment clau per a la investigació, ja que Mueller vol interrogar aviat el mandatari.

D'acord amb el comunicat de Sekulow, Trump va emfatitzar la llarga amistat que l'uneix al "fantàstic" exalcalde republicà i va reiterar les seves paraules: "Vol resoldre aquest assumpte ràpid pel bé del país".

"És un honor formar part d'un equip legal tan important i espero no només treballar amb el president, sinó amb Jay (Sekulow), Ty (Cobb) i els seus col·legues", va destacar Giuliani en una declaració remesa per l'advocat.

Així mateix, Sekulow va anunciar dos nous noms que s'uneixen a l'equip: Jane Serene Raskin i Marty Raskin, a qui va descriure com "dos exfiscals federals molt respectats amb dècades d'experiència".

Giuliani va apuntar al Post que "aviat" es donarà de baixa a la seva firma legal, Greenberg Traurig, i va afegir que aquest dijous va parlar amb Trump i Sekulow sobre l'"estratègia" per procedir en l'equip, encara que no va confirmar si el president ha decidit entrevistar-se amb Mueller.

"És molt aviat perquè jo digui això", va manifestar l'exalcalde, preguntat per la possibilitat que Trump s'assegui davant el fiscal especial.

Tampoc es va pronunciar sobre si el president podria acomiadar el "número dos" del Departament de Justícia, Rod Rosenstein, que es va encarregar de nomenar Mueller i que supervisa la seva investigació sobre els suposats llaços entre la seva campanya electoral i el Kremlin.

Notícies relacionades

"No estic involucrat en res que tingui a veure amb aquests assumptes. El meu consell sobre Mueller ha sigut aquest: se li hauria de permetre fer la seva feina, té dret a fer la seva feina", va comentar al respecte.

Giuliani i els Raskin arriben a l'equip legal de Trump després de la renúncia al març de John Dowd, que era el seu principal advocat per als temes relacionats amb la investigació russa, i enmig de dificultats per trobar lletrats que el volguessin representar.