66 homes i dues dones morts

68 morts en un motí en una comissaria de Veneçuela

Dramàtic incendi als calabossos de la comandància de la policia estatal de Carabobo

Familiars d’un dels detinguts morts a l’incendi de la comissaria de Carabobo. / VÍDEO: ATLAS / FOTO: CARLOS GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El fiscal general de Veneçuela, Tarek Saab, ha confirmat que almenys 68 persones van morir en un "presumpte incendi" al centre de reclusió de la policia estatal de Carabobo, al centre del país, on, segons mitjans locals, va esclatar un motí durant la matinada.

"El Ministeri Públic informa l'opinió pública que davant els terribles fets que han tingut lloc a la comandància de la policia de l'estat de Carabobo, on per un presumpte incendi van morir 68 persones, hem designat quatre fiscals per aclarir aquests dramàtics fets", va dir Saab al seu compte de Twitter.

En un altre tuit va assenyalar que, després de les "indagacions preliminars", són 66 homes morts i dues dones "que hi eren en qualitat de visitants (pernocta)" i que a tots "se'ls van fer els respectius protocols d'autòpsia i es van entregar els cossos als familiars".

"El Ministeri Públic garanteix que aprofundirem les investigacions per aclarir de forma immediata aquests dolorosos esdeveniments. Per establir les responsabilitats que hi hagi", va assegurar en un altre missatge el que també va ser Defensor del Poble.

Mort per asfíxia i cremades

Segons van denunciar familiars dels interns als voltants de la comissaria de policia, la gent va morir per asfíxia i cremades.

"No ens han dit res. Demano que (les forces de l'ordre) no els tractin com gossos, que no els llancin gasolina, els tiraven plom (disparaven) a dins com si fossin gossos", va dir als periodistes Lissette Mendoza, mare del reclús Yorman Salazar, de 19 anys.

"Ell està detingut per robatori, però no per això poden prendre-li la vida com si fos un gos", va afegir aquesta treballadora de la llar, de 35 anys, sobre els fets, un suposat motí que va començar després de les 04.00, hora local (08.00 GMT).

Llançament de gasos lacrimògens

Notícies relacionades

Després de l'incident, desenes de familiars van anar a la tarda davant la comandància policial a l'espera d'informació, una situació que es va tornar violenta i va derivar en llançament de gasos lacrimògens per part de la vintena d'efectius policials que resguardaven la comissaria.

Més tard, la Governació de Carabobo va expressar en una nota de premsa la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes fatals i va assegurar que els donarà suport "amb els serveis funeraris i la posterior sepultura dels reclusos morts". 

Temes:

Veneçuela