MESURES A L'AMBAIXADA EQUATORIANA A LONDRES

L'Equador deixa Assange sense internet

El fundador de Wikileaks ha incomplert l'acord que li impedeix no opinar sobre qüestions d'altres països

zentauroepp42702214 assange180328194511

zentauroepp42702214 assange180328194511 / Frank Augstein

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern equatorià ha restringit l’accés a les comunicacions al periodista i fundador de Wikileaks Julian Assange, asilat en la seva ambaixada des del 2012, per violar l’acord pel qual s’havia compromès a no opinar sobre qüestions d’altres països. Després de successives peticions per part de la Cancelleria equatoriana, Assange va tornar a manifestar-se sobre qüestions polítiques de tercers països dilluns passat, quan va criticar per Twitter la decisió del Govern britànic d’expulsar diplomàtics de Moscou en resposta a l’enverinament de l’espia doble rus Serguei Skripal.

Notícies relacionades

«Malgrat que és raonable que Theresa May pensi que l’Estat rus és el primer sospitós, fins ara les proves són circumstancials», va sostenir l’activista sobre aquest atac, perpetrat en territori britànic. Durant el seu tancament de sis anys a la legació diplomàtica, Assange ha mantingut una profusa activitat a Twitter i ha opinat àmpliament sobre el procés  i la crisi entre Espanya i Catalunya.

"Posa en risc les bones relacions"

«El Govern de l’Equador ha suspès els sistemes que permeten a Julian Assange comunicar-se amb l’exterior des de l’Ambaixada equatoriana a Londres», va informar la Secretaria de Comunicació en una nota de premsa. «La mesura ha sigut adoptada davant l’incompliment per part d’Assange del compromís escrit que va assumir amb el Govern el desembre del 2017 pel qual s’obligava a no emetre missatges que suposessin una ingerència en relació amb altres estats». La decisió va començar a aplicar-se dimarts. El Govern d’Equador va advertir a Assange que la seva conducta posa en risc les relacions exteriors d’aquest país.