ESTRANYS ATEMPTATS ALS EUA

Una misteriosa sèrie de paquets bomba sembra el pànic a Texas

El cinquè atac en a penes dues setmanes fereix un empleat de l'empresa de missatgeria FedEx

Les explosions ja han causat dos morts i sis ferits

zentauroepp42582891 lws101  austin  estados unidos   05 04 2012   agentes del fb180320125059

zentauroepp42582891 lws101 austin estados unidos 05 04 2012 agentes del fb180320125059 / STEPHEN SPILLMAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un empleat de l'empresa de missatgeria FedEx a San Antonio (Texas, Estats Units) ha resultat ferit quan un paquet que contenia claus i metralla ha explotat a les instal·lacions de la companyia dimarts a la matinada. 

El paquet es dirigia a Austin, la capital de l'Estat, on també quatre paquets bomba han explotat en les últimes dues setmanes i han causat un total de dos morts i sis ferits.

La policia d'Austin ha assegurat disposar d'una gravació del moment en què s'ha produït la detonació, que és probable que estigui relacionada amb les quatre explosions anteriors, segons han informat agents de l'FBI, que no han donat detalls sobre l'agreça a la qual es dirigia la bomba de FedEx. 

La sèrie d'atacs es va iniciar el 2 de març. Els tres primers van consistir en paquets bomba col·locats davant les portes de cases al costat est de la ciutat, que es van activar quan les víctimes els van agafar. El quart, no obstant, que va esclatar diumenge passat,  presentava un nivell més alt de sofisticació i es va accionar a través d'un cable trampa.

"Atacant en sèrie"

Notícies relacionades

Segons la Policia d'Austin, les quatre bombes presentaven una construcció similar, i per això podrien haver sigut fabricades per la mateixa persona. "Ens enfrontem al que, arribats a aquest punt, sembla ser un atacant en sèrie", va assenyalar el cap de Policia d'Austin, Brian Manley, després de l'explosió de diumenge. 

Es desconeix encara la motivació d'aquests atacs. Després de les tres primeres detonacions a les portes de cases, les forces de seguretat van treballar amb la hipòtesi que podia tractar-se d'un crim racista, ja que van acabar amb la vida d'un home i un adolescent negres i van ferir una dona hispana. No obstant, l'atac de diumenge no semblava estar dirigit a ningú en concret i va ferir dues persones blanques, ha subratllat Manley.