'CAS SKRIPAL'

Rússia diu que no sap res de l'enverinament de l'espia

El Kremlin es mostra disposat a "cooperar" en la investigació del "tràgic" incident

Investiguen el possible enverinament d’un antic espia rus / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Rússia ha qualificat aquest dimarts de "tràgic" l'incident pel qual l'exespia rus Serguei Skripal està hospitalitzat al Regne Unit per un suposat enverinament, però ha dit que no en sap res.

"Veiem que ha tingut lloc un fet tràgic, però no tenim informació sobre quina en pot ser la causa, a què es dedicava aquesta persona o amb què pot estar relacionat tot això", ha declarat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

"Lamentablement, no puc dir res sobre això, perquè no tenim cap informació. Saben molt bé com (Skripal) va arribar a Occident, a conseqüència de quines accions i quines decisions, no ho repetiré", ha insistit el portaveu, en al·lusió al fet que l'agent rus també va espiar per al Regne Unit, per la qual cosa va ser condemnat per traïció.

Ha afegit que Moscou està "disposat a cooperar" en una investigació, encara que ningú l'hi ha demanat, de moment.

Escepticisme a Moscou

Per la seva part, Andréi Lugovói, un altre exespia i actual diputat rus, acusat per Londres de l'enverinament amb poloni del seu col·lega Aleksandr Litvinenko el 2006, ha qualificat "de farsa propagandística" la informació sobre l'enverinament de Skripal.

El que va ser company de Litvinenko, que va morir després de prendre un te en un hotel londinenc amb Lugovói i un altre exagent rus, Dmitri Kovtun, ha assegurat que Skripal "no representava cap amenaça per a Rússia".

Agent doble

Notícies relacionades

Skripal, de 66 anys, acompanyat d'una dona d'uns 30 anys, va ser trobat diumenge inconscient en un centre comercial de la ciutat de Salisbury, al sud-oest d'Anglaterra, suposadament després d'entrar en contacte amb una substància desconeguda, segons la policia local. L'exespia doble es troba en "estat crític", segons l'última informació de la policia britànica.

L'home, excoronel en la intel·ligència militar russa, va ser condemnat a Rússia a 13 anys de presó el 2006 per passar secrets d'Estat al Regne Unit. El 2010, Skripal va ser un dels quatre convictes perdonats i traslladats al Regne Unit en l'intercanvi d'espies més important des de la guerra freda.