ATAC AMB COTXE BOMBA

Almenys 35 morts en un atemptat al palau presidencial somali

23 persones més han resultat ferides en un atac a les portes del palau presidencial

Una altra explosió ha tingut lloc a l'accés a la seu de l'Agència d'Intel·ligència i Seguretat

zentauroepp42293288 a security officer from doorbin hotel assesses the debris af180224122024 / FEISAL OMAR

zentauroepp42293288 a security officer from doorbin hotel assesses the debris af180224122024
zentauroepp42293888 locals walk through destroyed building following a twin car 180224122810

/

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 35 persones van perdre la vida en un doble atemptat bomba comès divendres pel grup Al-Xabab a les portes del palau presidencial somali, a Mogadiscio. 23 persones més van quedar ferides, segons han confirmat els serveis d'emergències. Les ambulàncies i els serveis de rescat segueixen treballant per socórrer les víctimes.

Un cotxe bomba va explotar a la porta principal de Vil·la Somàlia, el palau presidencial, i un altre vehicle amb membres del grup gihadista Al-Xabab va intentar entrar al complex, segons ha confirmat l'oficial d'intel·ligència Ali Xarif. Les forces de seguretat del palau van evitar que l'automòbil hi accedís, van matar un dels atacants i en van capturar un altre, segons les informacions preliminars.

Al mateix temps, una altra explosió va tenir lloc a l'accés a la seu de l'Agència d'Intel·ligència i Seguretat somali (NISA), amb intenció d'impedir que les forces governamentals anessin al palau presidencial.

El ministre de Seguretat somali, Mohamed Islow, ha confirmat que s'ha aconseguit evitar un intent d'infiltració dels gihadistes al palau presidencial. "Els nostres guàrdies de seguretat han sacrificat les seves ànimes per prevenir la infiltració d'integrants d'Al-Xabab als edificis del Govern. Doblarem els nostres esforços per reduir la presència d'Al-Xabab al país", ha dit Islow als mitjans locals.

El precedent

Notícies relacionades

Somàlia, que pateix atemptats freqüents d'Al-Xabab, va viure a l'octubre el pitjor de la seva història: un atac amb camions bomba que va provocar en total 512 morts. Segons analistes locals, els problemes interns del Govern i el seu distanciament amb la cúpula de l'Exèrcit han permès als gihadistes recuperar la seva capacitat d'atemptar a gran escala.

L'organització terrorista, que es va afiliar el 2012 a la xarxa internacional d'Al-Qaida, controla part del territori al centre i el sud del país i aspira a instaurar a Somàlia un estat islàmic d'estil wahhabita.