Desaparegudes un centenar de nenes nigerianes després d'un atac de Boko Haram

La policia nega que s'hagi produït cap segrest però alguns pares denuncien que les seves filles han desaparegut

afp wp2ip

afp wp2ip / HANDOUT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BAUCHI

Gairebé un centenar d'estudiants nigerianes estan desaparegudes després d'un atac del grup terrorista islamista Boko Haram en un poblet de l'estat de Yobe, al nord-est del país, dilluns a la nit. 

El registre d'assistència a l'escola de nenes fet dimarts va mostrar que 91 estudiants estaven absents, segons fonts locals de la localitat de Dapchi. "Vaig veure noies plorant i sanglotant en tres vehicles Tata. Estaven demanant ajuda", ha explicat un un testimoni del poble de Gumsa. 

La Policia nigeriana i l'oficina regional del Ministeri d'Educació neguen que s'hagi produït cap segrest, però pares i altres testimonis també han dit a Reuters que algunes nenes encara estan desaparegudes. El Govern afirma que està investigant els fets.

Amb la condició d'anonimat

Les dues fonts, diversos pares i altres testimonis locals que han parlat amb Reuters ho han fet amb la condició d'anonimat perquè han sigut advertits pel Govern nigerià perquè no revelin la desaparició de les estudiants. Set pares han dit a Reuters que les seves filles estan entre les desaparegudes.

Els milicians de Boko Haram van arribar a Dapchi dilluns a la nit en camions armats amb armes pesants i uniformats de camuflatge,  segons han indicat diversos testimonis a Reuters.

Notícies relacionades

El segrest col·lectiu és un dels pitjors incidents d'aquest tipus des que Boko Haram va segrestar més de 270 nenes a la ciutat de Chibok el 2014. D'elles, una seixantena van aconseguir escapar-se de seguida, altres van ser alliberades amb mediació i un centenar segueixen en captivitat. Fa un mes, el grup terrorista les va mostrar presumptament en un vídeo en què manifestaven que volien tornar a casa.

Aquest cas va atraure l'atenció mundial sobre les activitats del grup terrorista a la zona, que se succeeixen des de fa nou anys. El conflicte ja suma 20.000 morts i uns dos milions de desplaçats.