OENAGÉ A LA PICOTA

Dimiteix la directora general adjunta d'Oxfam per l'escàndol sexual a Haití i el Txad

Penny Lawrence assumeix la "completa responsabilitat" pel comportament dels seus empleats

El màxim responsable d’Oxfam, Mark Goldring, surt del Ministeri de Cooperació Internacional, a Londres.  / periodico

El màxim responsable d’Oxfam, Mark Goldring, surt del Ministeri de Cooperació Internacional, a Londres. 
undefined42037384 ngh005  londres  reino unido   12 02 2018   el m ximo respon180212164451

/

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

L'escàndol sexual en què està immersa Oxfam ha provocat aquest dilluns la primera dimissió. La directora general adjunta de l'oenagé, Penny Lawrence, ha presentat la seva renúncia en un comunicat en què diu sentir “tristesa” i “vergonya” a propòsit de la “conducta dels empleats al Txad i Haití, incloent-hi el recurs de prostitutes”. Lawrence, que des del 2006 estava Oxfam i ocupava el càrrec de directora dels programes internacionals, amb equips en 60 països, se sent “avergonyida pel que ha passat” i n'assumeix la “completa responsabilitat”.

Notícies relacionades

La dimissió es produeix després de la reunió a Londres de responsables d'Oxfam amb la ministra britànica per a la Cooperació Internacional, Penny Mordaunt. L'oenagé ha sigut acusada d'amagar el resultat d'una investigació interna sobre el pagament de prostitutes per part del director d'Oxfam a Haití després del terratrèmol del 2010. Arran de les indagacions, quatre empleats van ser expulsats i tres forçats a dimitir. Però els directius han sigut acusats d'intentar silenciar l'escàndol, desvelat divendres passat pel diari The Times.

Ajudes

El Govern britànic amenaça amb retirar l'ajuda a Oxfam, a qui va entregar 36 milions d'euros l'any passat. “Amb aquests actes tindrem tolerància zero", va assenyalar el portaveu de la primera ministra, Theresa May. A Brussel·les, la Comissió Europea també ha promès cancel·lar les subvencions a les organitzacions humanitàries que no compleixin “amb els codis ètics i professionals de manera estricta”. Segons el Sunday Times, més de 120 empleats d'organitzacions caritatives britàniques es van veure involucrats en casos d'abusos l'any passat. 87 es van produir a Oxfam, 31 a Save the Children i dos més a Cristian Aid. Una mica menys de la meitat van ser denunciades a la policia i les autoritats locals.