POLS A CÒRSEGA

Milers de corsos es manifesten per demanar a Macron que dialogui

Més de 7.000 persones surten al carrer a Ajaccio en vigílies de la visita del president francès a l'illa

zentauroepp41893791 residents of the corsica island  take the streets behind a f180203182959

zentauroepp41893791 residents of the corsica island take the streets behind a f180203182959 / Raphael Poletti

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez

Més de 7.000 persones es van manifestar ahir a Ajaccio, capital de Còrsega, per exigir al Govern francès «respecte i democràcia per al poble cors». La mobilització tenia un objectiu clar: convèncer el president francès, Emmanuel Macron, que viatjarà a l’illa aquesta setmana, d’obrir el diàleg amb els dirigents locals sobre les seves reivindicacions.

Notícies relacionades

«Còrsega està fermament decidida a canviar elegint el camí de la democràcia, el desenvolupament i la pau (…) Durant les eleccions de desembre de 2017, el poble cors va reafirmar amb força el seu desig de poder construir el seu futur (…) Aquesta elecció democràtica és, en el moment que publiquem aquest text, trepitjada per l’Estat». Amb aquesta crida, el col·lectiu Democràcia i Respecte per al Poble Cors, que reuneix sindicats, associacions i diferents moviments nacionalistes, va convidar els ciutadans corsos «a canviar, mitjançant una mobilització popular, massiva i pacífica, aquesta situació».

En punt mort

La convocatòria comptava amb el suport de Guilles Simeoni, president del Govern local, i Jean-Guy Talamoni, president de l’Assemblea corsa. Els dos dirigents es van reunir la setmana passada a París amb el primer ministre, Edouard Philippe, i amb Gérard Larcher, president del Senat. El diàleg sembla estar en punt mort. H