TERROR A L'AFGANISTAN

Almenys 15 morts en un atemptat contra l'Exèrcit afganès a Kabul

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de l'atac, però les autoritats afganeses consideren que el principal responsable és la xarxa dels talibans, Haqqani

zentauroepp41837487 afghan security personnel stand by an armoured vehicle near 180129100707

zentauroepp41837487 afghan security personnel stand by an armoured vehicle near 180129100707 / WAKIL KOHSAR

1
Es llegeix en minuts
EFE / Kabul

Almenys hi ha hagut 15 morts, entre ells 11 soldats i 4 insurgents, i 16 ferits en un atac suïcida contra les instal·lacions d'una unitat de l'Exèrcit afganès a Kabul, ha informat a Efe una font oficial.

"Ara confirmem que 11 soldats de l'Exèrcit han mort i que hi ha 16 ferits", ha dit el portaveu del Ministeri de Defensa afganès, Dawlat Waziri, que ha culpat de l'assalt la xarxa Haqqani, vinculada als talibans i que presumptament té la seva base al Pakistan.

L'atac contra les instal·lacions d'un batalló de l'Exèrcit afganès situat a prop de l'Acadèmia Militar Marshal Fahim a l'àrea d'Oargha, a l'oest de Kabul, ha començat cap a les 5.00, hora local (0.30 GMT), i s'ha allargat durant cinc hores.

Dos suïcides han mort al detonar els explosius que portaven i dos han sigut abatuts per les forces de seguretat mentre que un cinquè ha sigut capturat amb vida.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha assumit l'autoria de l'atac. No obstant, les autoritats afganeses consideren que només la xarxa Haqqani dels talibans poden perpetrar una acció d'aquestes característiques.

"L'EI no té el nivell per portar a terme aquesta mena d'atacs. Aquests atacs estan sent perpetrats pels Haqqani", ha afirmat Waziri.

L'atac suïcida d'avui es produeix després que dissabte passat un atemptat a Kabul amb una ambulància carregada d'explosius causés 103 morts i més de 200 ferits.

Notícies relacionades

L'Afganistan passa una de les seves etapes més sagnants després del final, a principis del 2015, de la missió militar de l'OTAN, que continua al país en tasques d'ensinistrament i capacitació de les forces afganeses.

Els Estats Units van decidir el setembre de l'any passat augmentar la seva dotació en 3.000 efectius fins als 14.000 soldats, mentre que l'OTAN ha incrementat els seus efectius en una quantitat similar.