ATEMPTAT A JALALABAD

L'Estat Islàmic s'atribueix l'atac a la seu de Save the Children a l'Afganistan

Almenys dues persones han mort i 14 han resultat ferides en un assalt que ha durat més de tres hores

REUTERS TV (REUTERS)

L'Estat Islàmic s'atribueix l'atac a la seu de Save the Children a l'Afganistan
mbenach41761140 vehicles burn after a deadly suicide attack in jalalabad  ea180124122722

/

1
Es llegeix en minuts

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat aquest dimecres l'atac contra la seu de l'organització no governamental Save the Children a la ciutat de Jalalabad, a l'est de l'Afganistan, en què han mort almenys dues persones i 14 han resultat ferides.

Un missatge difós a Telegram per l'agència Amaq, vinculada als gihadistes, indica que l'"operació de martiri" tenia com a objectiu dues institucions estrangeres, "una de britànica i una de sueca", i un organisme governamental afganès.

L'atac, que ha durat més de tres hores, l'han comès quatre terroristes suïcides, un amb un vehicle carregat d'explosius que ha explotat a l'entrada de l'edifici de l'organització no governamental, segons el missatge d'Amaq, tot i que la seva autenticitat no ha pogut ser verificada i no ha aportat més detalls. L'EI ha reivindicat nombrosos atacs a l'Afganistan en els últims mesos.

"Segons les primeres informacions, els assaltants portaven uniformes de les forces de seguretat", ha indicat el portaveu de la província oriental afganesa de Nargarhar, Attaullah Khogyanai, que ha afegit que les "operacions de neteja" de les instal·lacions de Save The Children estan en marxa i podrien conduir al descobriment de més víctimes.

L'atac ha començat a les 09.10 hora local (05.40 GMT), quan un suïcida ha fet detonar els explosius que portava a l'entrada de l'edifici. Aquesta acció ha donat pas als altres assaltants, que han començat a disparar. Diversos vehicles aparcats davant de l'oficina de Save The Children han resultat afectats i estan en flames.

La portaveu de Save the Children a l'Afganistan, Mariam Attaie, ha evitat donar informació de moment sobre el que ha passat. "Un cop que aconseguim tota la informació la compartirem", ha dit.

Seguretat deteriorada

Notícies relacionades

Els grups insurgents armats i les organitzacions criminals tenen habitualment entre els seus objectius les oenagés a l'Afganistan, on la situació de seguretat s'ha deteriorat de manera considerable en els últims dos anys. L'octubre de l'any passat, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) va anunciar la reducció "dràstica" de les seves operacions al país després de diversos atacs a les seves instal·lacions i la mort de set treballadors seus en atacs armats en nou mesos, entre ells l'espanyola Lorena Enebral Pérez, de 38 anys.

Nangarhar, província fronterera amb el Pakistan, és una de les zones més insegures de l'Afganistan. Hi operen els talibans i l'Estat Islàmic (EI), que té en aquesta zona el seu principal bastió al país asiàtic, i la seva capital és escenari habitual d'atacs terroristes contra objectius civils.