IMATGE INCRIMINATÒRIA

Un 'selfie' es converteix en la principal prova d'un crim al Canadà

Després de dos anys d'investigacions, les autoritats van descobrir que l'arma amb què van assassinar la víctima apareix en una foto penjada a Facebook

kimm

kimm

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Ottawa

Un selfie penjat a Facebook s'ha convertit en la principal prova per determinar la sentència d'un judici per un assassinat a la localitat canadenca de Saskatoon. L'acusada, Cheyenne Rose Antonie, de 21 anys, ha sigut condemnada a set anys de presó per haver assassinat la seva amiga Brittney Gargol, de 18 anys.

El cas es va obrir el 2015, després de trobar el cos de la víctima en una carretera de Saskatoon on van determinar que Gargol havia sigut estrangulada amb l'ajuda d'un cinturó que es va trobar al costat del cadàver. El cinturó és el que porta Antonie a la foto de Facebook (part inferior esquerra).

Després de dos anys d'investigacions, les autoritats canadenques han descobert que el cinturó no només surt a la foto que les dues noies van pujar als seus comptes de Facebook poques hores abans de l'homicidi, sinó que a més el portava posat Antonie, fet que la va relacionar directament amb el delicte.

Durant les primeres investigacions, Antonie va assegurar que la seva amiga se n'havia anat amb un home que havia conegut en un bar. La noia fins i tot va mostrar a la policia els missatges que l'endemà havia publicat al mur de Facebook de Gargol en què mostrava la seva preocupació. "¿On ets? No he tingut notícies teves. Espero que hagis arribat bé a casa", eren algunes de les publicacions que va fer l'acusada per despistar els investigadors.

Va confessar davant les proves

Notícies relacionades

Davant la prova de la fotografia, Antonie va confessar a les autoritats el seu crim i es va declarar culpable. La canadenca va assegurar que no recorda bé el que va passar i que aquella nit van tenir una forta discussió després d'haver consumit alcohol i drogues.

L'advocat d'Antonie, que ha sigut declarada culpable d'homicidi en segon grau, ha manifestat que la seva clienta havia patit abusos per part dels seus tutors durant molts anys.