Intolerància a la xarxa

El primer naixement a Viena desperta una onada de comentaris racistes

Diversos mitjans nacionals van compartir la imatge a les seves xarxes socials i molts usuaris van atacar la família per ser d'origen àrab

fdd

fdd

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una fotografia d'un dels primers naixements del 2018 s'ha fet viral a Viena, la capital d'Àustriaper l'origen dels seus protagonistes. La imatge mostra com els pares, de procedència àrab, sostenen la seva filla, Asel, nascuda a les 00.47 del primer dia de l'any. Diversos mitjans nacionals la van publicar i la van compartir a les xarxes socials.

Les fotografies dels primers nens de l'any s'han convertit en una tradició a la majoria de països occidentals. No obstant, aquesta instantània no es va fer popular per les felicitacions dels ciutadans, sinó per l'onada de comentaris xenòfobs i racistes que van rebre la nena i la seva família.

Alguns d'aquests comentaris que van publicar usuaris a la pàgina de Facebook del portal Heute asseguraven que desitjaven la mort de la nena i qualificaven la família d'"escòria"Heute ha confirmat que alguns comentaris van ser eliminats i altres estan sent investigats per incitar a l'odi.

Respostes defensant la família

Notícies relacionades

En resposta a aquests comentaris, grups i activistes a favor dels drets dels immigrants i refugiats van denunciar que "mai havien vist tant odi dirigit a un nen petit" com el que estava rebent la petita Asel.  

El secretari general de l'organització humanitària Caritas a Viena, Klaus Schwertner, es va fer ressò del cas i ho va denunciar al seu compte de Facebook. “En les seves primeres hores de vida, aquesta dolça nena ha sigut el blanc d'una increïble onada de violents comentaris, es tracta d'una nova dimensió d'odi cibernètic", va assegurar Schwertner.