La policia considera "intencionat" l'atropellament massiu de Melbourne

Hi ha dos detinguts com a responsables de l'atac, que ha causat ferides a 13 persones

zentauroepp41385221 a man sits at the scene of an incident involving a vehicle p171221104032 / STRINGER

zentauroepp41385221 a man sits at the scene of an incident involving a vehicle p171221104032
La policia no ha informat sobre la gravetat de les ferits, encara que diverses ambulàncies i serveis d’emergència han anat al lloc.

/

1
Es llegeix en minuts

La policia ha qualificat d'"acte deliberat" l'atropellament massiu que aquest dimecres ha causat ferides a 13 persones, algunes de gravetat, segons han informat els serveis d'emergències, a Melbourne (Austràlia). "Creiem, basant-nos en el que hem vist, que es tracta d'un acte deliberat", ha assenyalat el comandant de la policia Russell Barrett, que ha afegit que per ara es desconeixen els motius dels agressors. La policia, que no ha precisat si l'incident es pot considerar un atemptat terrorista, ha detingut dues persones, una d'elles el conductor del vehicle que ha atropellat els vianants.

Diverses ambulàncies i serveis d'emergència han anat al lloc, mentre els mitjans locals informen que almenys dues persones han sigut traslladades a l'hospital. En un comunicat, la policia ha assenyalat que "diverses persones, entre elles un nen, són tractades al lloc dels fets per una sèrie de lesions".

"Gent volant pels aires"

Segons testimonis presencials, citats per la cadena local ABC, un tot terreny lleuger viatjava a "gran velocitat" per la vorera i ha envestit les persones que passejaven pel carrer i que han "sortit volant pels aires". Segons els testimonis, el conductor no mostrava cap intenció d'aturar-se, sinó que ha "impactat contra tothom".

Notícies relacionades

La cadena Sky News Austràlia ha relatat, citant testimonis, que un SUV Suzuki blanc amb dos homes a bord ha atropellat els vianants, sense frenar la marxa, abans d'impactar contra un piló. Un altre testimoni, citat per l'emissora Melbourne 3AW, explicava que ha sentit crits abans de veure "gent volant per tots costats". "Hem sentit un soroll, hem mirat a l'esquerra i hem vist un cotxe blanc atropellant a tothom. La gent corria esfereïda", ha relatat.

Les autoritats d'Austràlia van elevar l'alerta terrorista el setembre del 2014 i han aprovat una sèrie de lleis per prevenir atemptats. Tot i això, la nació oceànica ha patit quatre atemptats des d'aleshores, encara que se n'han avortat diversos amb la detenció de desenes de persones en diversos operatius a tot el país.