Un 'dream team' d'advocats per investigar Trump

El fiscal especial del 'Russiagate' s'envolta d'un equip de juristes d'alt nivell

 

  / AFP / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Robert Mueller, el fiscal especial nomenat pel Departament de Justícia per investigar la possible col·lusió entre l’entorn de Donald Trump i Rússia, s’ha envoltat d’un experimentat equip d’advocats i investigadors amb enorme pedigrí a Washington, un equip que alguns mitjans nord-americans han descrit com un dream team legal.

La llista dels 15 lletrats contractats fins ara inclou diversos experts en seguretat nacional, frau i corrupció, alguns amb una dilatada trajectòria de litigis davant el Tribunal Suprem. Però els seus perfils no han trigat a generar controvèrsia perquè almenys set dels advocats contractats són donants demòcrates, i cinc d’ells van contribuir a la campanya de Hillary Clinton en les passades eleccions.

Mueller ha recorregut a diversos veterans del Departament de Justícia, pel qual va passar abans de fer-se càrrec de l’FBI durant 12 anys, i del despatx Wilmer Hale, en què va treballar des que va abandonar l’agència el 2013.

Notícies relacionades

Noms com Andrew Weissmann, que va ser conseller general de l’FBI, director de la unitat antifrau de Justícia i responsable del grup d’investigadors que van ajudar a desentranyar el frau d’Enron, la multinacional de serveis petrolers; Aaron Zebley, que va treballar com a fiscal en casos de seguretat nacional a Virgínia i com a investigador en la conspiració de l’11-S; Michael Debreen, que ha argumentat més d’un centenar de casos davant el Suprem, o James Quarles, especialitzat en finançament de campanyes, que va treballar al seu dia en la investigació del Watergate.

«Aquest és un equip increïblement intel·ligent, tenaç i íntegre», li va dir a Bloomberg Tom Hanusik, un dels fiscals que van perseguir Enron. Trump, que ha definit la investigació com una «caça de bruixes», els ha acusat de ser «simpatitzants de Hillary Clinton».