El foc a l'edifici de vivendes socials de Londres va començar en un frigorífic

La policia informa que el revestiment de l'edifici, amb material altament inflamable, no era l'adequat

 

  / EFE / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts

Un frigorífic. Així es va originar el foc a la torre Grenfell de Londres, un edifici de vivendes socials situat al nord del barri de Kensington, que va causar la mort de 79 persones i va deixar desenes de ferits. La detectiva Fiona McCormack ha concretat que les flames es van iniciar en un electrodomèstic de la marca Hotpoint. La policia ha informat que la marca no ha retirat els seus productes però que el fabricant està portant a terme comprovacions en els aparells per garantir la seguretat.

Notícies relacionades

L'informe policial també conclou que el revestiment de l'edifici, que conté material altament inflamable, no és adequat. Ara la justícia obrirà diligències per un cas d'homicidi involuntari.

Els afectats seran reallotjats en un bloc de vivendes de luxe pròxim al lloc del sinistre, segons ha anunciat aquest dilluns el Govern britànic. El ministre per a les Comunitats, Sajid Javid, ha revelat que els supervivents de la tragèdia, que va tenir lloc al barri de North Kensinton, a l'oest de la ciutat, seran reubicats en 68 apartaments d'un i dos dormitoris al cor de High Street Kensington, una de les zones més pròsperes de la capital.