TERRORISME A EUROPA

Londres promet accelerar els tràmits per identificar les víctimes de l'atemptat

Els pares d'Ignacio Echeverría viatgen a la capital britànica per seguir la recerca del seu fill, desaparegut després de l'atac terrorista de dissabte

Ignacio Echeverría es va enfrontar amb els terroristes. / periodico

2
Es llegeix en minuts

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, ha afirmat aquest dimarts que segueix sense haver-hi novetats del parador de l'espanyol Ignacio Echeverría, desaparegut des de dissabte després dels atacs a Londres, i ha afegit que entén que la policia britànica "està actuant amb tota la diligència que pot".

Dastis ha fet aquestes declaracions davant els periodistes a Madrid després de parlar ahir a la nit amb el seu col·lega britànic, Boris Johnson, per demanar-li que "accelerin al màxim els tràmits d'identificació de les víctimes" per "no afegir més angoixa i dolor a les famílies".

"No hi ha cap novetat, estem esperant que ens donin informació. Ahir vaig parlar amb el meu col·lega britànic i em va prometre que mirarien d'accelerar els tràmits, però que els protocols de la policia per evitar identificacions errònies eren feixucs", ha assenyalat el titular d'Exteriors.

Dastis ha dit que en la mateixa situació hi havia França, ja que el ministre d'Exteriors francès també va parlar amb el britànic, i ha insistit que entén que la policia del Regne Unit "està actuant amb tota la diligència que pot".

Els pares d'Echeverría, per una altra part, viatjaran aquest dimarts a Londres per reunir-se amb les seves filles i seguir buscant el jove, del qual no se sap res des de fa tres dies. L'entorn de la família ha explicat a Europa Press que els progenitors agafaran un vol a l'aeroport d'Adolfo Suárez-Madrid Barajas previst a les 13.30 hores per viatjar a la capital britànica, on tenen dues filles més que no han parat de buscar Ignacio des de dissabte a la nit.

AMBIENT PESSIMISTA

L'ambient aquest dimarts és més pessimista que el d'ahir, ja que han passat més de 48 hores i segueixen sense localitzar-lo, si bé es manté l'esperança després que ahir el Govern apuntés que podria ser un dels ferits "sedats" a l'hospital que no hagués sigut identificat encara perquè no portava documentació a sobre.

Les autoritats britàniques han demanat les empremtes dactilars d'Echeverría per verificar si es troba entre els ferits hospitalitzats, mentre que un detectiu contractat pel banc suís HSBC, on treballa Ignacio, està ajudant la família en la recerca.

AGREDIT PER DARRERE

Ignacio Echeverría, de 39 anys, va arribar al lloc de l'atemptat amb uns amics amb qui havia estat patinant prop del pont de Londres i, al presenciar com un terrorista s'abalançava contra una dona, la va defensar amb un monopatí, mentre dues persones l'agredien per darrere, ha explicat la família.

Notícies relacionades

El desaparegut fa 1,74 metres, pesa 85 quilos i en el moment dels fets portava una medalla amb cadena d'or, vambes negres amb sola blanca, pantalons texans i jersei fosc.

En els atacs de Londres van morir set persones i hi va haver 48 ferits, dels quals 36 continuen ingressats i 18 segueixen en estat crític, segons ha indicat la policia, que ha alertat que la identificació de la resta de víctimes es veu alentida pel fet que algunes eren estrangeres.

Quatre desapareguts: un espanyol, una australiana i dos francesos

La mort del britànic James McMullan, de 32 anys, encara no ha sigut confirmada oficialment, però la seva germana Melanie va declarar ahir a Sky News que la targeta bancària de James va ser trobada en un dels cossos i que la família creu que avui seran informats de la seva mort.