TERROR GLOBAL

El Govern fa tot el que és "humanament" possible per trobar l'espanyol desaparegut

Es tracta d'Ignacio Echevarría, madrileny, i la seva família assegura que el van veure "estès a terra a la vorera després de defensar algú amb un monopatí"

Ignacio Echeverría es va enfrontar amb els terroristes. / periodico

3
Es llegeix en minuts

Un espanyol de 39 anys està desaparegut des dels atemptats a Londres de dissabte i l'última vegada que va ser vist era en un dels llocs dels atacs. El ministre d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, ha afirmat que el Govern fa "el que és humanament possible" per saber el seu parador.

El cap de la diplomàcia espanyola ha confirmat que ja s'han proporcionat les empremtes dactilars que ha reclamat la policia britànica i que s'estan fent "intenses gestions" amb l'ambaixada i el consolat, acompanyant la germana d'Ignacio Echeverría "mirant d'entrar als hospitals". Com sol passar en casos de terrorisme, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències d'investigació per saber què li ha passat a l'espanyol.

Segons ha publicat la família en una xarxa social, Ignacio Echeverría, veí de Las Rozas (Madrid), era al pont de Londres en el moment d'un dels dos atacs terroristes. "El} van veure estès a terra a la vorera després de defensar algú amb un monopatí", va agregar la família.

POT ESTAR SEDAT

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha demanat "tranquil·litat" als familiars de l'espanyol desaparegut a Londres després de l'atemptat terrorista, i ha apuntat que "pot estar" entre els ferits que van ser atesos i "sedats" després de l'atac. 

"Hi ha molts ferits que han sigut intervinguts i que estan sedats després de la intervenció. Només fa 48 hores", ha manifestat Zoido en declaracions a la Cadena SER.

El ministre de l'Interior ha afirmat que el fet que Echeverría estigui "sedat" pot ser el motiu pel qual no s'ha posat en contacte amb la seva família. En qualsevol cas, ha fet èmfasi que des del Ministeri d'Exteriors, l'ambaixada i el consolat espanyol a Londres s'està treballant per poder trobar-lo: "Esperem que estigui en les millors condicions possibles", ha afegit.

Segons han explicat posteriorment fonts de la família, el madrileny estava patinant a prop del lloc d'un dels atemptats amb diversos amics quan va presenciar com un atacant s'abalançava contra una dona.

VA QUEDAR ESTÈS A TERRA

"En aquell moment va començar a donar cops a l'agressor amb un monopatí, mentre uns altres dos l'agredien per darrere i es va quedar estès a terra", va relatar la família.

L'espanyol anava sense documentació, i la seva germana, que també resideix a Londres, l'ha buscat en diversos hospitals.

"Va ser un valent, es va arriscar per salvar la dona", va afegir la família.

El desaparegut fa 1,74 metres i pesa 85 quilos, i en el moment dels fets portava una medalla amb cadena d'or, vambes negres amb sola blanca, pantalons texans i jersei fosc, segons la font.

"La família ha obert un incident en números d'urgències del Regne Unit, al Consolat d'Espanya a Londres i al protocol d'urgència de l'HSBC, que és el banc on treballava", va explicar.

NO ÉS A LA LLISTA

Fonts municipals han confirmat que els familiars no troben l'home, que "no és a la llista de les víctimes mortals".

Han afegit que, de moment, no han pogut comprovar la "llista de ferits".

Segons fonts oficials britàniques, set persones van morir i 48 van resultar ferides, de les quals 21 estan en estat crític, després dels atemptats al pont de Londres i al mercat Borough.

Fonts diplomàtiques han informat que el Consolat General d'Espanya a Londres està en contacte permanent amb la policia britànica per recollir més informació sobre ciutadans espanyols que haurien pogut ser al lloc dels dos atemptats.

NÚMEROS D'EMERGÈNCIA

Notícies relacionades

El Consolat manté habilitats els següents números de telèfon d'emergència: +447938633876, +447582314487 i +447712764151 (per trucar des d'Espanya) i 07938633876, 07582314487 i 07712764151 (per trucar des del Regne Unit).

Sobre el ciutadà espanyol hospitalitzat a Londres, aquestes fonts han assegurat que el seu estat no revesteix gravetat.