L'impacte de la retirada de Trump del pacte climàtic en cinc gràfics

El mandatari ha anunciat aquest dijous el seu rebuig al lideratge en la lluita contra el canvi climàtic

1
Es llegeix en minuts

Donald Trump ha decidit retirar els Estats Units de l'Acord del Clima de París, renunciant així al lideratge en la lluita contra el canvi climàtic. Amb aquesta acció, el president nord-americà posa en dubte el compromís adoptat fa dos anys per 195 països per reduir les emissions de diòxid de carboni i altres gasos contaminants.

La decisió, que no ha agradat gens a la resta de firmants, no era en absolut inesperada. Trump ha dit en més d'una ocasió que el canvi climàtic és "una estafa" i a la seva Administració compta amb alts càrrecs que neguen la influència humana en l'escalfament global, i que al seu torn tenen estrets vincles amb les indústries fòssils. La decisió de Trump explicada en gràfics. 

L'IMPACTE DE LA DECISIÓ DE TRUMP EN LES EMISSIONS DELS EUA

Aquest gràfic mostra l'impacte que la decisió de Trump tindrà en les emissions de gasos d'efecte hivernacle. En verd, l'evolució a la baixa que seguirien si es mantenia la política d'Obama. En blau, l'evolució que seguiran ara.

EMISSIONS TOTALS DE CO2 PER PAÏSOS

Aquest gràfic mostra els principals països i les seves emissions totals de CO2. EUA és el segon emissor mundial, per darrere de la Xina, amb un 14,3% del total.

EMISSIONS PER CÀPITA DE CO2 PER PAÏSOS

EUA és el 12è país que més CO2 envia per habitant a l'atmosfera.

L'IMPACTE QUE VAN TENIR LES MESURES D'OBAMA

Notícies relacionades

Aquest gràfic mostra l'impacte que van tenir les mesures d'Obama i com van reduir el 18% les emissions previstes entre el 2008 i el 2015.

QUINS PAÏSOS HAN FIRMAT I QUINS PAÏSOS, NO

L'acord de París va ser firmat per per 195 països i ratificat per 147 per reduir les emissions de diòxid de carboni i altres gasos contaminants. Els països firmants emeten el 99,75% de les emissions mundials de CO2, entre les quals les nord-americanes representen el 14,3% del total mundial. Sols Nicaragua i Síria van renunciar a firmar l'acord, un fet que els podria convertir en aliats potencials de Trump en aquests temes.