L'ESCÀNDOL DEL 'RUSSIAGATE'

El gendre de Trump va voler obrir un canal de contacte secret amb el Kremlin

Converses interceptades amb l'ambaixador rus als EUA revelen que Kushner va plantejar aquesta via per evitar la intel·ligència dels EUA

El gendre de Trump va voler obrir un canal de contacte secret amb el Kremlin

REUTERS / JONATHAN ERNST

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Jared Kushner, el gendre i assessor del president dels Estats Units, Donald Trump, va voler establir un canal de comunicació secret amb el Kremlin per esquivar la intel·ligència nord-americana, segons revela el diari 'The Washington Post'. Una informació que situa, encara més si això fos possible, Kushner en el punt de mira del 'Russiagate'.

Kushner va abordar aquesta possibilitat en les seves reunions amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kisliak, celebrades a la Torre Trump de Nova York durant el període de transició presidencial, segons publica el diari, que cita funcionaris nord-americans que han tingut accés a comunicacions interceptades entre Kisliak i els seus superiors a Moscou

Segons les fonts del 'Post', Kushner i Kisliak van parlar d'establir aquest canal "secret i segur" utilitzant les instal·lacions diplomàtiques russes als Estats Units amb l'objectiu d'esquivar la intel·ligència nord-americana encara sota el control del Govern de Barack Obama. També va participar en les reunions el general retirat Michael Flynn, que arribaria a la Casa Blanca com a assessor de seguretat nacional, encara que va dimitir al cap de poques setmanes en el càrrec implicat en una forta polèmica pels seus contactes amb els russos.

Notícies relacionades

Segons el 'Post', l'FBI té Kushner en el focus de la seva investigació sobre la presumpta ingerència del Kremlin en les eleccions del novembre a la Casa Blanca, incloent els possibles contactes entre la campanya de Trump i funcionaris russos. A diferència d'altres membres de l'entorn de Trump esquitxats per la trama, el gendre s'ha ofert a cooperar amb les autoritats polítiques i policials que investiguen la possible col·lusió entre la campanya del president i el Kremlin. "Kushner ja es va oferir com a voluntari per compartir amb el Congrés el que sap d'aquestes reunions", ha dit un dels seus advocats. "Farà el mateix si el contacten en connexió amb una altra investigació".

De moment no hi ha res punible, però aquesta nova informació servirà per complicar una mica més la investigació. Per a Trump són males notícies perquè a Washington no es parla gairebé gens de la seva agenda de govern; gairebé tot l'interès mediàtic està centrat en el tuf fumejant de les indagacions sobre la trama. Ni tan sols els seus tuits aconsegueixen desviar l'atenció.