I Rajoy coneix Trump

El president del Govern i el líder dels EUA s'han vist per primera vegada en persona en la cimera de l'OTAN

whatsapp-image-2017-05-25-at-173247

whatsapp-image-2017-05-25-at-173247

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / BRUSSEL·LES (ENVIADA ESPECIAL)

Mariano Rajoy i Donald Trump ja es coneixen. Els dos presidents s'han saludat a l'inici de la cimera informal de l'OTAN que aquest dijous s'ha celebrat a Brussel·les. La Moncloa ha informat en un primer moment que havia sigut una "breu conversa", encara que després ha aclarit que només s'havia tractat d'una presentació protocol·lària.

El màxim dirigent dels EUA i el cap de l'Executiu espanyol ja havien parlat per telèfon en almenys dues ocasions. Al desembre, Rajoy el va felicitar per la victòria electoral davant Hillary Clinton i a principis de febrer, quan ja havia assumit el càrrec, Trump li va trucar dins de la ronda que va fer amb diversos dirigents europeus. En aquella ocasió el Govern espanyol va informar mitjançant una nota en què va deixar escrit que el dirigent del PP s'havia ofert perquè Espanya sigui "interlocutor" de Washington a Europa, l'Amèrica Llatina i també al nord de l'Àfrica i el Pròxim Orient. Dies després el cap de l'Executiu va comentar que en aquesta segona conversa Trump el va convidar a visitar-lo a la Casa Blanca, una cita que no té data.

SALUTACIÓ AMB MACRON

Notícies relacionades

A més de Trump, Rajoy també ha pogut xerrar breument, entre altres, amb el nou president de França, Emmanuel Macron; el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau; la cancellera alemanya, Angela Merkel, i la primera ministra britànica, Theresa May. 

Després de l'escala a Brussel·les, Trump ha continuat el seu primer viatge internacional i, a les nou del vespre tocades, ha sortit volant cap a Sicília, on divendres se celebra la reunió del G-7.