¿Per què Melania Trump es va cobrir el cap davant el Papa i no a l'Aràbia Saudita?

La Casa Blanca argumenta que el protocol del Vaticà ho requeria però ningú ho va demanar a Riad

lpedragosa38606225 combo melania170525183304

lpedragosa38606225 combo melania170525183304

1
Es llegeix en minuts

Finalment, la Casa Blanca s'ha vist obligada a donar una explicació. El debat s'havia estès per les xarxes socials i fins i tot havia tingut cabuda en mitjans de comunicació. ¿Per què Melania Trump, esposa del president dels EUA, i la seva filla Ivanka es van cobrir el cap en la seva visita al Papa i no durant la seva agenda en un país musulmà com l'Aràbia Saudita?

Notícies relacionades

La directora de comunicació de la primera dama, Stephanie Grisham, ha explicat a la cadena nord-americana CNN que el protocol del Vaticà estableix que les dones que tenen una audiència amb el Papa han de portar màniga llargaroba negra formal i un vel que els tapi el cap". D'acord amb aquestes directrius, Melania Trump portava un vel negre i un vestit negre de màniga llarga de Dolce&Gabbana. La filla del president, Ivanka, anava amb un conjunt molt similar.

Grisham ha argumentat que l'Aràbia Saudita, estricta teocràcia musulmana, no va requerir en cap moment la directriu que les dames portessin el cap cobert, i per aixo la primera dama va evitar posar-se el tradicional mocador. No obstant, sí que va lluir un vestit que recordava la tradicional abaia.