Un excongressista dels EUA admet que va enviar missatges sexuals a una menor

Anthony Weiner, exmarit d'una assessora de Hillary Clinton, afirma: "Estic malalt, però no és excusa"

1
Es llegeix en minuts

L'excongressista demòcrata Anthony Weiner, que va estar casat amb una assessora pròxima a la candidata a la presidència Hillary Clinton, s'ha declarat culpable davant un jutjat federal per enviar missatges sexuals explícits a una menor l'any passat. "Estic malalt, però això no és excusa", ha afirmat, després d'admetre l'enviament de missatges i imatges inapropiades a una jove de 15 anys. 

Altres revelacions similars li van costar a Weiner, de 52 anys, la seva carrera política. En la primera ocasió va haver de deixar de ser congressista, i en la segona, candidat a l'alcaldia de Nova York. "Estic sota tractament intensiu i he començat un programa diari per recuperar la meva salut mental", ha declarat. Hores abans del judici, la seva dona, Huma Abedin, va demanar el divorci, segons informa el 'New York Post'.

La revelació s'ha produït després de mesos d'investigació de l'FBI. La sentència sobre aquest cas, en què la pena pot arribar a un màxim de 10 anys de presó, es coneixerà el 8 de setembre. Si és declarat culpable, Weiner podria quedar registrat com agressor sexual. Aquest fet podria evitar-li la presó.

CONSENTIMENT

L'últim episodi de la conducta sexual de Weiner va ser destapat al setembre pel diari 'The Daily Mail'. En aquella informació es van develar missatges de text i fotografies de gran suggeriment sexual. L'excongressista els enviava, amb coneixement, a una jove de 15 anys resident a l'estat de Carolina del Nord, que va considerar que la seva relació amb Weiner era de consentiment.

Notícies relacionades

En una foto enviada a la jove, Weiner apareixia en roba interior estirat en un llit al costat del seu fill de 4 anys. Mentre ell es dedicava a aquestes pràctiques, la seva dona feia campanya per tot el país amb Hillary Clinton. Després que es destapessin aquestes conductes, el matrimoni es va separar.

La investigació a Weiner va propiciar la reobertura de la investigació pels correus de Clinton després de trobar-se al seu ordinador desenes d''e-mails' de la seva dona. Aquestes indagacions, dies abans de les eleccions, encara que es van tancar sense trobar-hi irregularitats, van ser el motiu que Clinton perdés les eleccions, segons ha afirmat ella mateixa.