MATANÇA A L'ÀSIA CENTRAL

Un atac talibà provoca gairebé 150 morts en una base militar de l'Afganistan

Un comando de 10 terroristes es van infiltrar en el destacament i van matar 138 soldats abans de caure abatuts després de sis hores de tirotejos

mbenach38140058 mzf02  balkh  afghanistan   22 04 2017   afghan soldiers sta170422205630

mbenach38140058 mzf02 balkh afghanistan 22 04 2017 afghan soldiers sta170422205630 / MUTALIB SULTANI

1
Es llegeix en minuts

Un atac talibà contra una base de l’Exèrcit al nord de l’Afganistan va causar gairebé 150 morts entre els militars i els atacants morts en l’assalt, segons van informar ahir fonts militars. «Hi han mort 138 soldats i 64 han resultat ferits», va explicar a Efe un comandant de l’Exèrcit que va demanar l’anonimat, en relació amb l’assalt perpetrat divendres per 10 talibans vestits amb uniformes militars a Mazar-e Sharif, a la província de Balkh, una de les més segures del país.

El Govern afganès, sempre molt previngut a l’hora de donar xifres totals de víctimes, va confirmar que el nombre de morts i ferits supera el centenar, en el cop més dur contra una base de l’Exèrcit des que el gener del 2015 va prendre gairebé per complet el control de la seguretat al país centreasiàtic, coincidint amb el final de la missió de combat de l’OTAN.

«El nombre de morts podria augmentar, ja que hi ha alguns ferits que estan greus», va afegir la font militar, que va assegurar que la situació està «totalment sota control» i que a poc a poc torna la normalitat. Un portaveu del Ministeri de Defensa, Dawlat Waziri, va situar el nombre de víctimes en «més de cent soldats morts i ferits», i va detallar que dels 10 atacants, dos van morir a l’immolar-se i els vuit restants, durant els tirotejos.

    

INFILTRATS

Notícies relacionades

L’atac, que va durar sis hores, va començar poc després del migdia, quan els soldats sortien de la mesquita després de les oracions del divendres, en una caserna del districte de Dehdadi. Els insurgents vestien uniformes militars i van aconseguir infiltrar-se dins de la caserna en diversos vehicles de l’Exèrcit fins a ser descoberts en el segon punt de control, on el primer dels atacants es va immolar, mentre els restants iniciaven l’intercanvi de trets.

Els talibans van reivindicar l’assalt terrorista en un comunicat remès pel seu portaveu, Zabihulah Mujadid, i en un nou missatge, van assegurar que quatre dels atacants van servir «durant molt temps» a l’Exèrcit i disposaven «de tota la informació» necessària per perpetrar amb èxit l’operació.