Espanya i la resta de països del sud de la UE veuen "comprensible" l'atac dels EUA a Síria

La declaració conjunta de la cimera de Madrid diu que l'objectiu del bombardeig era "impedir i evitar la distribució i l'ús d'armes químiques"

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Els set països del sud de la Unió Europea reunits aquest dilluns a Madrid consideren que l'atac llançat pels EUA divendres passat contra la base de Shayrat, a Síria, va tenir la "intenció comprensible d'impedir i evitar la distribució i l'ús d'armes químiques i es va centrar en aquest objectiu".

Notícies relacionades

Mariano Rajoy i els caps de Govern o d'Estat de Portugal, França, Itàlia, Malta, Grècia i Xipre han celebrat un dinar de treball al palau del Pardo de Madrid i després han fet pública una declaració institucional de sis pàgines en què dediquen un dels paràgrafs a la guerra siriana. "L'ús reiterat d'armes químiques a Síria, tant per part del règim d'Al-Assad des del 2013 com per part del Daesh, constitueixen crims de guerra", afirmen. Els set dirigents reiteren que tots els autors identificats han de rendir comptes per aquesta violació del dret internacional i han de ser sancionats en el marc de les Nacions Unides. 

També subratllen que creuen que "només una solució política creïble", mitjançant les converses que es porten a terme a Ginebra, podrà garantir la pau i l'estabilitat a Síria i permetrà "la derrota decisiva del Daesh i altres grups terroristes".