Picardo assegura que la UE permet a Espanya comportar-se "com un perdonavides" a Gibraltar

El ministre principal gibraltareny contra Tusk, a qui equipara amb un "marit cornut"

icoy23442989 fabian picardo160712165341

icoy23442989 fabian picardo160712165341 / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts
REUTERS / GIBRALTAR

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha apujat aquest dilluns el to en relació al futur del penyal, assegurant que fer pagar el 'brexit' amb el Penyal suposaria permetre a Espanya comportar-se "com un perdonavides". Picardo ha carregat contra el president del Consell Europeu, Donald Tusk, a qui ha equiparat amb un "marit cornut" que pretén endur-se els fills al separar-se de la seva dona.

 

"No serem moneda de canvi del 'brexit', igual que no serem els culpables del 'brexit': nosaltres vam votar a favor de seguir a la Unió Europea", ha dit Picardo en una entrevista concedida a Reuters. En aquest sentit ha censurat Tusk per concedir a Espanya poder de veto en relación a Gibraltar quan el Regne Unit tanqui l'acord de divorci amb la Unió Europea. "El senyor Tusk, que s'ha habituat a fer servir les analogies del divorci i la petició de divorci, s'està comportant com un marit cornut que s'emporta els nens", ha assegurat.

Notícies relacionades

El ministre principal de Gibraltar ha assegurat que el Govern d'Espanya està intentant intimidar el Penyal i que la Unió Europea està permetent que aquest assetjament es produeixi.

En la seva opinió, la Unió Europea hauria de retirar la referència a Gibraltar de les seves directrius de negociació amb el Regne Unit, tenint en compte que va votar a favor de continuar en el bloc comunitari. "La retirada d'aquesta referència seria un senyal de bona fe i bona voluntat", ha subratllat.