L'eurodiputada Iratxe García posa al seu lloc el parlamentari polonès que denigra les dones

"Les dones són més febles, més petites i menys intel·ligents", havia afirmat Korwin-Mikke

L’eurodiputada socialista Iratxe García posa al seu lloc l’eurodiputat polonès que denigra les dones. / periodico

2
Es llegeix en minuts

L'eurodiputada socialista Iratxe García demanarà avui sancionar el parlamentari polonès Janusz Korwin-Mikke, que va defensar ahir a la nit al ple de l'Eurocambra la bretxa salarial entre homes i dones, justificada, segons la seva opinió, per "la inferioritat femenina", segons ha avançat avui a Efe.

García ha mantingut diverses reunions perquè el president del seu grup, Gianni Pittella, demani avui una qüestió d'ordre a l'Eurocambra perquè aquesta "prengui mesures i estudiï si s'ha d'aplicar algun tipus de sanció", ha explicat a Efe la socialista, que va contestar al ple a les afirmacions del polonès.

"¿Sap quantes dones hi ha entre els primers 100 jugadors d'escacs? L'hi diré: cap. Per descomptat, les dones han de guanyar menys que els homes perquè són més febles, més petites, menys intel·ligents", va dir davant el ple de l'Eurocambra l'eurodiputat, que no està adscrit a cap partit polític.

"Sé que li dol i el preocupa que avui les dones puguem estar representant els ciutadans en igualtat de condicions amb vostè. Jo aquí vinc per defensar les dones europees d'homes com vostè", li va respondre Iratxe García.

"Em vaig haver de controlar", ha confessat la parlamentària, per qui Korwin-Mikke, ja conegut per les seves declaracions extremistes, "no només ha insultat les dones, sinó la intel·ligència humana".

Segons García, aquest "és un discurs que un podria esperar sentir al segle XVIII però no al segle XXI".

"Es podria al·ludir a la llibertat d'expressió, però la llibertat d'expressió té límits que estan en el respecte dels drets humans", ha argumentat.

García ha dit que aquestes declaracions poden "cridar molt l'atenció a Espanya", on els partits d'extrema dreta "no tenen representació institucional i no estem acostumats a sentir-los en una cambra de representants".

"Aquesta és la contradicció de la mateixa democràcia, que hi pot estar representat fins i tot qui no creu en el projecte, i és el que passa aquí; aquests diputats antieuropeistes no creuen en els valors que nosaltres defensem, però tenen veu per poder-ho dir. Jo accepto que tinguin veu, però dins d'uns límits", ha afegit.

Notícies relacionades

Per García, les paraules de Korwin-Mikke "són un reflex d'una petita part" de la societat.

"No podem generalitzar i pensar que a Europa campen al seu aire aquesta mena de pensaments, que són minoritaris, però d'existir existeixen, i és símptoma que no l'hem encertat en alguns moments amb determinades polítiques europees; això ens ha de fer entendre que l'Europa dels valors és més necessària que mai", ha dit.