El discurs de Trump, en 15 frases

zentauroepp37288711 trump170214113330 / Manuel Balce Ceneta

zentauroepp37288711 trump170214113330
MCX65. WASHINGTON (EE.UU.), 28/02/2017.- El presidente de los Estados Unidos, Donald J. Trump, ofrece su primer discurso hoy, martes 28 de febrero de 2017, en una sesión conjunta del Congreso en la Cámara de Representantes en Washington, DC , (Estados Unidos). EFE /JIM LO SCALZO/POOL

/

2
Es llegeix en minuts
I. N. / NOVA YORK

POLÍTICA EXTERIOR

Recolzem fermament l'OTAN (...) però els nostres socis han de complir les seves obligacions financeres.

La meva feina no és representar el món. La meva feina és representar els Estats Units.

L'única solució a llarg termini per als desastres humanitaris és crear les condicions en què les persones desplaçades puguin tornar amb seguretat a casa seva i començar el llarg procés de reconstrucció.

Amèrica està disposada a trobar nous amics i forjar noves aliances quan s'alineïn interessos compartits. Volem harmonia i estabilitat, no guerra i conflicte.

LLEI I ORDRE, IMMIGRACIÓ I REFUGIATS

Volem que tots els americans tinguin èxit, però això no pot passar en un ambient de caos sense llei. Hem de restaurar la integritat i el dictat de la llei a les nostres fronteres.

Crec que una reforma d'immigració real i positiva és possible, sempre que ens concentrem en les següents metes: millorar feines i salaris per als americans, reforçar la seguretat de la nostra nació i restaurar el respecte per les nostres lleis.

No és compassiu sinó temerari permetre l'entrada (als EUA) des de llocs on no es pot fer l'escrutini apropiat (dels sol·licitants de visat).

No podem permetre que es formi una platja de desembarcament de terrorisme dins d'Amèrica. No podem permetre que la nostra nació es converteixi en un santuari per a extremistes.

COMERÇ, INFRAESTRUCTURA I SANITAT

Crec fermament en el comerç lliure, però també ha de ser comerç just. Fa molt que no tenim comerç just. No deixaré que se segueixin aprofitant d'Amèrica i de les seves grans companyies i treballadors.

Per llançar la nostra reconstrucció nacional, demanaré al Congrés que aprovi una legislació que produeixi una inversió d'un bilió de dòlars en la infraestructura dels Estats Units, finançada amb capital públic i privat, i que creï milions de llocs de treball.

L'Obamacare s'està enfonsant i hem d'actuar decididament per protegir tots els americans. L'acció no és una opció, és una necessitat. Convido tots els demòcrates i republicans al Congrés a treballar amb nosaltres per salvar els nord-americans d'aquest desastre d'Obamacare que implosiona.

OPTIMISME I CRIDA A LA UNITAT

No permetré que els errors de dècades recents defineixin el rumb del nostre futur.

Tot el que està trencat en aquest país es pot arreglar. Cada problema pot ser resolt. I cada família que pateix pot trobar curació i esperança.

Demòcrates i republicans s'han de reunir i unir pel bé del nostre país i pel bé del poble americà. L'amor autèntic pel nostre poble ens obliga a trobar terreny comú, fer avançar el bé comú, i cooperar per cada nen americà que es mereix un futur molt més brillant.

Notícies relacionades

S'ha acabat el temps de pensar en petit. El temps de baralles trivials ha quedat enrere.

Ara comença un nou capítol de grandesa americana.