VENJANÇA DEL RÈGIM DE PYONGYANG

Malàisia deté un home relacionat amb la mort de Kim Jong-nam

La policia assenyala que, almenys, hi ha una altra persona involucrada en l'assassinat del germà del líder nord-coreà

zentauroepp37290250 files  this file photo taken may 4  2001 shows kim jong nam 170214131036

zentauroepp37290250 files this file photo taken may 4 2001 shows kim jong nam 170214131036 / TOSHIFUMI KITAMURA

1
Es llegeix en minuts

La policia de Malàisia ha anunciat aquest dissabte que ha arrestat un home nord-coreà relacionat amb la mort del germà del Kim Jong-una l'aeroport de Kuala Lumpur. Kim Jong-nam, germà del líder nord-coreà, va ser enverinat mentre esperava per agafar un avió en aquest aeroport. Les autoritats del país i representants nord-americans han declarat que l'assalt s'ha portat a terme per agents de Corea del Nord.

La policia de Malàisia ha assenyalat que l'últim arrest relacionat amb l'assassinat es va fer divendres a la nit i que el sospitós va ser identificat com a Ri Jong-choi, nascut el 6 de maig de 1970. "És sospitós d'estar implicat en la mort de l'home de Corea del Nord", es precisa en un comunicat. Dues dones, una indonèsia i l'altra amb documentació vietnamita, havien sigut arrestades i hi ha, almenys, tres persones més involucrades en l'assassinat, han destacat fonts governamentals.

Notícies relacionades

Kim Jong-nam, el fill gran de l'anterior líder nord-coreà, Kim Jong-il, havia parlat públicament contra el control i l'aïllament a què ha sotmès el país la dinastia familiar. La intel·ligència sud-coreana ha explicat que Kim va viure amb la seva segona dona al territori xinès de Macau, sota protecció xinesa. De fet, era a l'aeroport de Kuala Lumpur per agafar un vol a Macau quan va ser assassinat. L'autòpsia del cadàver es porta a terme en un hospital de la capital i encara no s'hauria acabat, segons les autoritats.

Corea del Nord ha assenyalat aquest dissabte a primera hora que rebutja categòricament l'informe de l'autòpsia fet a Malàisia i ha acusat el país de "connivència amb forces exteriors", en una vaga referència al seu veí del sud.