CRIM POLÍTIC A L'ÀSIA

Detinguda a Malàisia una segona sospitosa de l'assassinat de Kim Jong-nam

Les autoritats avisen que hi haurà més detencions vinculades al crim del germà gran del líder nord-coreà

Detinguda a Malàisia una segona sospitosa de l'assassinat de Kim Jong-nam

JEON HEON-KYUN (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

La policia malàisia ha confirmat aquest dijous la detenció d'una segona dona presumptament vinculada a l'assassinat a Kuala Lumpur del nord-coreà identificat com a Kim Chol, que, segons el Govern sud-coreà, es podria tractar de Kim Jong-nam, germà gran del líder de Corea del Nord, Kim Jong-un.

L'inspector general de la policia, Khalid Abu Bakar, ha indicat a l'agència Bernama que les autoritats han detingut una altra sospitosa i, sense aportar més informació, ha demanat als mitjans esperar a l'emissió d'un comunicat amb més dades sobre l'arrest previst durant la present jornada.

Una altra font policial ha indicat que s'espera fer més detencions vinculades al crim perpetrat dilluns a l'aeroport de Kuala Lumpur, després de capturar aquest dimecres una vietnamita identificada com a Doan Thi Huong, nascuda el 31 de maig de 1988.

Les càmeres de seguretat de l'aeroport de Kuala Lumpur van captar la imatge divulgada la vigília de la dona, que intentava sortir del país rumb al Vietnam quan va ser detinguda per la policia, apunta el diari 'The Star'.

AUTÒPSIA

El cadàver del nord-coreà és des de dimecres a l'Hospital General de Kuala Lumpur, on els forenses han procedit a determinar la causa de la mort i la identitat de la víctima, tot i que la informació encara no ha transcendit als mitjans.

Les autoritats malàisies identifiquen la víctima com a Kim Chol, nascut a Pyongyang el juny del 1970, pels documents de viatge que portava.

No obstant, el portaveu del Ministeri d'Unificació sud-coreà, Jeong Joon-hee, ha assenyalat que Seül està convençut que la víctima és Kim Jong-nam, germà gran del líder nord-coreà.

L'home, d'uns 45 anys, va morir dilluns mentre era traslladat a un hospital de Putrajaya, la capital administrativa del país, a l'emmalaltir sobtadament abans d'embarcar en un avió amb destí a Macau, des d'on havia arribat el dia 6.

CAIGUT EN DESGRÀCIA

Kim Jong-nam va arribar a ser considerat com el candidat més ben posicionat per rellevar el seu pare al capdavant del règim nord-coreà fins a caure en desgràcia amb el canvi de segle, i des d'aleshores es creu que residia entre Hong Kong, Macau i Pequín sense ocupar cap càrrec oficial.

Notícies relacionades

El primogènit del difunt dictador Kim Jong-il va perdre definitivament el favor del seu pare quan el 2001 va ser detingut en un aeroport de Tòquio amb un passaport dominicà fals que pretenia fer servir per entrar al Japó i suposadament visitar el parc Disneyland.

Fruit del matrimoni entre el dictador i la seva primera concubina, l'actriu Song Hye-rim, Kim Jong-nam havia atret l'atenció en els últims anys amb les seves crítiques al règim nord-coreà i el seu sistema de successió, expressades a través de la seva correspondència amb un periodista nipó i en declaracions a una televisió del mateix país.