Almenys vuit morts en l'assalt terrorista a un hotel de Mogadiscio

Un comando armat ha entrat a l'establiment i ha disparat contra les persones que hi havia

 

  / FARAH ARBI WARSAMEH / AP

1
Es llegeix en minuts
EFE / MOGADISCIO

Almenys 8 persones han mort i 22 han resultat ferides en un assalt perpetrat aquest dimecres per un comando del grup gihadista Al-Xabab a l'hotel Dayah de Mogadiscio, on s'ha registrat un intens tiroteig, han informar a Efe fonts del Govern.

Després de l'explosió d'un cotxe bomba a les portes d'aquest popular hotel, els terroristes han accedit a l'interior i han disparar indiscriminadament abans de detonar una altra bomba als voltants que ha provocat nombroses víctimes, entre elles diversos periodistes.

REUNIÓ DE PARLAMENTARIS

Un ministre del Govern somali que en el moment de l'atac ara a dins de l'hotel ha relatat a Efe que hi havia un gran nombre de parlamentaris reunits a l'interior degut al procés electoral que s'està desenvolupant al país.

Segons ha assegurat, la xifra de morts és de 8, encara que podria augmentar ja que hi ha molts ferits que ja són atesos a l'hospital després que l'atac s'hagi acabat.

Un parlamentari somali que també era a l'interior de l'hotel quan van entrar els atacants ha relatat a Efe que moltes persones s'han amagat per protegir-se dels trets dels terroristes.

COLUMNA DE FUM

En imatges divulgades a les xarxes socials, es pot veure una gran columna de fum provocada per les dues explosions i els greus danys causats en aquest popular hotel.

La Missió de l'ONU a Somàlia (Unsom) ha condemnat "enèrgicament" l'atemptat al seu compte oficial de Twitter, en què ha assegurat que "els extremistes violents no triomfaran mai a Somàlia".

Al-Xabab, filial d'Al-Qaida a Somàlia, ha reivindicat aquest atac a Mogadiscio, on en els últims mesos ha portat a terme nombrosos atemptats que han causat la mort de desenes de civils.

Els hotels i els restaurants de la capital han sigut objectius constants del grup terrorista, que va amenaçar amb intensificar els atacs al país durant la celebració de les eleccions presidencials, posposades moltes vegades i que encara no s'han pogut portar a terme.

ESTRATÈGIA DE CONFRONTACIÓ DIRECTA

Notícies relacionades

A més, en els últims mesos, els terroristes han optat per una estratègia de confrontació directa i han llançat diversos atacs contra bases militars de la missió de la Unió Africana a Somàlia (Amisom) en què han mort centenars de soldats.

La milícia islamista lluita per instaurar un Estat islàmic de caràcter wahhabita a Somàlia, on controla grans extensions de territori al sud i al centre del país.