TÉ 92 ANYS

Bush pare, hospitalitzat a Houston

El cap de la seva oficina afirma que el veterà expresident dels EUA es troba en condicions estables i espera tornar a casa d'aquí un parell de dies

mbenach36917226 file photo    former president george h w  bush smiles as he170118092913

mbenach36917226 file photo former president george h w bush smiles as he170118092913 / DONNA CARSON

1
Es llegeix en minuts

L'expresident dels EUA George H. W. Bush ha sigut hospitalitzat a Houston, segons ha informat la cadena CBS aquest dimecres, citant fonts de la seva oficina. Bush, de 92 anys, presenta condicions estables i "està bé", ha declarat Jean Becker, cap de la seva oficina, a la televisió local KHOU, afiliada a la CBS, i s'espera que torni a casa d'aquí un parell de dies.

Reuters ha intentat sense èxit contactar amb el portaveu de la família Bush i amb el de l'hospital on Bush ha ingressat.

Bush és el pare del també expresident George W. Bush i de l'exgovernador de Florida Jeb Bush, que es va presentar a la nominació republicana per a les últimes eleccions a la Casa Blanca.

George H. W. Bush, republicà igual que els seus fills, va exercir com a vicepresident durant els dos mandats de Ronald Reagan a la Casa Blanca abans de ser elegit president el 1988. Va exercir el seu mandat durant quatre anys.

Els últims anys, Bush ha necessita una cadira de rodes per desplaçar-se i va ser hospitalitzat dues vegades el 2014 --un cop durant set setmanes amb pneumònia i l'altre per dificultats respiratòries--. El juliol del 2015 es va trencar un os del coll per una caiguda a la seva residència familiar, a Maine.

APARICIONS ESCASSES

Notícies relacionades

Les aparicions de Bush en públic han sigut escasses des que va complir els 90. L'octubre del 2015, Bush, assegut a la cadira de rodes, amb un collaret i una samarreta dels Houston Astros, va fer el primer llançament del partit dels 'playoff' de beisbol contra els Kansas City Royals.

Així mateix, va celebrar el 75 aniversari de l'atac japonès contra Pearl Harbor el 2016 assistint a una cerimònia a la biblioteca de la Texas A&M University, on Bob Dole, antic senador republicà per Kansas, va rebre un guardó pel seu servei públic.

Temes:

Estats Units