AUTORETRAT DE RISC

Una turista s'emporta una mossegada al voler fer-se un 'selfie' a l'estil 'Cocodrilo Dundee'

La dona, de nacionalitat francesa, visitava un parc a Tailàndia i va acabar a l'hospital amb una ferida greu a la cama

La víctima va fer cas omís dels cartells que alertaven del perill

selfie-tailandia

selfie-tailandia / HO (AFP)

2
Es llegeix en minuts
MARCEL CARRASCO / BARCELONA

El viatge a Tailàndia de Muriel Benetulier, una francesa de 41 anys, ha estat a punt d'acabar en tragèdia. Tot perquè Benetulier no ha mesurat les conseqüències d'acostar-se massa a un cocodril en un parc nacional de Bangkok, per buscar un 'selfie' impactant.

La francesa visitava el parc de Khao Yai amb el seu marit i va fer cas omís dels cartells que advertien del perill. S'hi va acostar al rèptil, que intentava amagar-se rere una cascada, es va posar a la gatzoneta al seu costat i, a l'estil ‘Cocodril Dundee’, es va fer la foto.  

“A l'aixecar-se, la dona s'ha inclinat una mica cap al costat i ha sigut quan el cocodril, per sorpresa, li ha mossegat la cama esquerra”, han relatat als mitjans locals els turistes que han vist els fets. Altres visitants van alertar els funcionaris del parc, que li van proporcionar assistència mèdica. Benetulier va ser traslladada a l'hospital amb ferides greus, però es troba fora de perill.

Muriel Benetulier rep els primers auxilis a la cama mossegada pel cocodril

El director del parc nacional, Kanchit Srinoppawan, sosté que els senyals d'advertència estan escrits en anglès i tailandès, i indiquen la presència de cocodrils a prop de la cascada de Haew Suwat. Viuen allà des que eren cries i la població local està en contra de retirar-los perquè són una espècie amenaçada per la destrucció del seu hàbitat natural.

'KILLFIES'

Accidents de cotxe, caigudes des de ponts i edificis, tret d'armes i incidents amb animals apareixen a la llista de ‘killfies’, terme que s'està popularitzant en anglès per referir-se a aquestes fotos mortals. N'hi ha prou de fer una simple recerca a les xarxes socials amb l'etiqueta #killfie per trobar centenars d'exemples:

Encara que no hi hagi dades precises sobre els casos de morts i accidents ocasionats per autoretrats temeraris, alguns mitjans parlen de més de 120 morts des del 2014. Segons la revista 'Time'sis persones han perdut la vida el 2016 fent-se un 'selfie'.

Espanya ja s'han registrat dues morts de persones relacionades amb l'intent de fer-se un autoretrat amb el telèfon mòbil. A Sevilla una jove de 25 anys va morir al caure des del pont de Triana. I a Jaén, un noi de 21 anys va morir electrocutat al tocar la catenària quan es va pujar al sostre d'un vagó de tren.

EVITI FOTOS AMB UN LLEÓ

Rússia, el Govern s'ho ha pres tan seriosament que el Ministeri d'Interior va llançar el 2015 la guia del 'selfie' segur.

Notícies relacionades

La campanya usa avisos en forma de senyals de trànsit per transmetre el missatge que 'una foto guai pot costar la vida'. Entre els consells hi havia els d'evitar fer-se un autoretrat amb un lleó o davant d'un tren en moviment.

Imatges de la campanya del ministeri d'Interior rus: