GIR ALS EUA

Trump acusa Obama de dificultar la transició

El president electe retreu per Twitter a l'encara mandatari les seves "propostes incendiàries" i els seus "obstacles" davant el pròxim traspàs de poders

mbenach36715218 us president elect donald trump waves to the media after mee161228205248

mbenach36715218 us president elect donald trump waves to the media after mee161228205248 / DON EMMERT

1
Es llegeix en minuts

El president electe de EUADonald Trump, ha acusat aquest dimecres el seu homòleg sortint Barack Obama de fer "propostes incendiàries" i de posar "obstacles" que dificulten la transició al capdavant de la Casa Blanca.

"Estic fent els millors esforços per ignorar els nombrosos obstacles i declaracions incendiàries del president O. Pensava que la transició seria suau. PERÒ NO!", ha tuitejat el candidat populista elegit el 8 de novembre, sense precisar a quins obstacles o a quines propostes d'Obama es refereix.

Notícies relacionades

Dos dies després de les eleccions a la presidència dels EUA, els dos polítics es van reunir al Despatx Oval i es van mostrar disposats a deixar de banda els mesos de campanya encesa, insistint en el seu desig de portar a terme una transició tranquil·la.

Obama, que abandonarà les seves funcions el pròxim 20 de gener, va dir aquest dilluns que estava "segur" que hauria guanyat un tercer mandat si la Constitució li hagués permès presentar-se de nou com a candidat.