GUERRA A SÍRIA

Organitzacions humanitàries exigeixen que els nens ferits tinguin prioritat a Alep

Demanen que siguin traslladats a àrees segures i amb recursos mèdics per atendre'ls

Milers d'orfes i ferits segueixen atrapats a l'assetjada ciutat

jgblanco36315998 alepo fotografias facilitadas por medicos sin fronteras en s161117112321

jgblanco36315998 alepo fotografias facilitadas por medicos sin fronteras en s161117112321

1
Es llegeix en minuts
MARCEL CARRASCO / BARCELONA

La inestable operació d'evacuació de civils que s'està portant a terme a Alep aquests últims dies ha deixat moltes víctimes pel camí. Diversos testimonis han informat de l'ús de bombes de dispersió, que han matat i multilat molts nens durant l'operació.

Segons les oenagés que treballen sobre el terreny, a la guerra de Síria, els nens són els més vulnerables i els més afectats. Organitzacions com ‘Save the Children’ exigeixen que els nens orfes i ferits tinguin prioritatSave the Children i siguin traslladats immediatament a zones segures i amb recursos mèdics adequats.

Denuncien que milers de nens encara segueixen atrapats a la ciutat, molts dels quals estan ferits i necessiten tractament mèdic urgent.

“Els nens de l'est d'Alep estan ferits, terroritzats, malnodrits i molt febles. Passen el dia intentant protegir-se dels atacs i a la nit suporten el fred de fins a -4ºC”, ha alertat Nick Finney, director de Save the Children al nord-oest de Síria.

TRASLLAT A ZONES SEGURES

L'evacuació ha aconseguit treure molts nens de les zones controlades per l'oposició, però no s'ha garantit el trasllat dels menors ferits a zona segures on puguin rebre l'atenció mèdica que necessiten.

Molts d'ells també pateixen malalties que tampoc poden ser tractades a les zones on han sigut portats, en una regió que no està lliure del setge de les bombes.

CAOS SANITARI

Al llarg de l'última jornada d'evacuació, protagonitzada pels cinc combois d'autobusos, desenes de nens ferits han arribat als pocs hospitals que queden en peu. Però, segons els treballadors humanitaris que hi actuen, no disposen dels mitjans mínims per atendre'ls.

Les instal·lacions mèdiques estan plenes de dones i nens amb ferides molt serioses i impossibles de tractar amb els mitjans de què es disposa. “No deixen d'arribar nens amb ferides de metralla. L'hospital no pot fer res, està totalment paralitzat”, explica Rami, un col·laborador de l'organització humanitària Shafak.

ORFES PEL CAMÍ

Notícies relacionades

Les organitzacions humanitàries que actuen a Alep han informat que un gran nombre de nens han quedat orfes i molts altres han sigut separats de les seves famílies a causa dels últims avanços militars del règim sirià sobre la ciutat.

Helle Thorning-Schmidt, ex primera ministra danesa i directora executiva de Save the Children International, ha advertit que l'evacuació ha patit massa endarreriments, que van provocar més mort i patiment. “Els camps de batalla no són llocs per a nens i la protecció dels civils i l'ajuda humanitària no poden ser utilitzades com a monedes de canvi de les negociacions polítiques i militars”.