GUERRA A SÍRIA

Assad celebra la victòria sobre els rebels a Alep com un "dia històric"

El president sirià assegura que, a partir d'ara, "la situació canviarà no només a Síria o a la regió, sinó també a tots els països del món"

mbenach36633870 files  this file photo taken on february 11  2016 shows syri161215201427

mbenach36633870 files this file photo taken on february 11 2016 shows syri161215201427 / JOSEPH EID

1
Es llegeix en minuts

El president sirià Baixar al-Assad havia assegurat que Alep seria la tomba dels somnis del seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, que recolza els rebels al nord de Síria i a l'agost va entrar en el conflicte. I aquest dijous, després de començar tímidament l'operació per evacuar rebels, familiars i ferits, Assad ha donat l'enhorabona als sirians per l'"alliberament d'Alep", qualificant aquesta jornada d'“històrica”.

Notícies relacionades

En un vídeo aparentment gravat amb un 'smartphone' i difós per l'agència de notícies oficial Sanà, Assad ha felicitat "en els millors termes tots els ciutadans sirians". Ha apuntat que "la situació canviarà no només a Síria o a la regió, sinó també a tots els països del món; hi haurà un abans i després d'Alep, el temps es convertirà en història".

"Afirmo que el que ha passat avui és història, que tots els ciutadans sirians l'estan escrivint, però no ha començat avui sinó fa cinc anys amb l'inici de la crisi i la guerra a Síria", ha assenyalat Assad, assegurant que tots els sirians s'han mantingut "al costat del seu país i la pàtria".