Suspesa l'evacuació d'Alep

Els primers 8.000 civils evacuats d'Alep arriben a zona rebel

1
Es llegeix en minuts

Evacuació de civils d’Alep. / ATLAS TV

L'evacuació de civils de la part oriental d'Alep ha quedat suspesa després que cinc combois amb prop de 8.000 persones han arribat a territori rebel. Els autobusos en què s'evacua la població han pogut arribar a zona controlada encara per la insurgència a través d'un corredor humanitari obert dijous a la matinada.

Un sisè comboi està en camí, ha assenyalat la citada font, tot i que encara no hi ha una previsió clara de quan es podrà completar l'operació perquè ha quedat paralitzada. L'alto el foc a Alep va ser negociat dimecres però no va començar a cristal·litzar fins dijous al matí després que el règim d'Assad reprengués els bombardejos contra civils.

Notícies relacionades

L'acord per a l'evacuació d'Alep va ser cuinat per Rússia i Turquia. A més, el president turc, l'islamista Recep Tayyip Erdogan, va subratllar ahir que havia parlat amb el president nord-americà, Barack Obama, per tractar la situació a Síria.

A més, va mantenir diverses converses telefòniques amb el president rus, Vladímir Putin, per facilitar l'alto el foc que ha permès l'evacuació dels barris assetjats d'Alep.