GIR ALS EUA

Trump es reuneix amb els directius més poderosos de Silicon Valley

El president electe busca llimar les diferència després de les friccions sorgides amb els líders de les corporacions tecnològiques durant la campanya electoral

Exclou Twitter, la seva xarxa social favorita, perquè "no és prou gran", segons explica un portaveu

mbenach36624201 u s  president elect donald trump speaks as  2nd l to r  pay161214223115

mbenach36624201 u s president elect donald trump speaks as 2nd l to r pay161214223115 / SHANNON STAPLETON

1
Es llegeix en minuts

El president electe dels EUA, Donald Trump, s'ha reunit aquest dimecres amb alguns dels directius més poderosos de Silicon Valley, centre de la indústria tecnològica nord-americana, en una cimera destinada a llimar les diferències i friccions sorgides entre totes dues parts durant la campanya presidencial.

La trobada, celebrada a la Trump Tower, a Nova York, s'ha centrat en qüestions econòmiques, en què s'han abordat els nombrosos desacords entre la indústria tecnològica i Trump, incloent-hi els relatius a la immigració, la relació comercial amb la Xina i la privacitat digital, intentant acostar postures en prioritats compartides, segons han explicat fonts pròximes a la reunió.

En el bàndol de Trump també hi han participat el vicepresident electe, Mike Pence, i tres dels fills del magnat: Donald Jr, Eric i Ivanka Trump, cosa que ha alimentat noves suspicàcies sobre els potencials conflictes d'interessos de Trump, que ha declarat que deixarà el control dels seus negocis als fills una vegada ocupi la Casa Blanca.

TWITTER, FORA

Notícies relacionades

Per part de les corporacions tecnològiques hi han estat presents Tim Cook (Apple), Sheryl Sandberg (Facebook), Elon Musk (Tesla Motors), Larry Page i Eric Schmidt (Google), Jeff Bezos (Amazon), Satya Nadella (Microsoft) i Ginni Rometty (IBM), entre d'altres. I una destacada absència: la del CEO de Twitter, Jack Dorsey. Segons ha explicat un portaveu de l'equip de Trump a l'agència Reuters, el president electe no ha convidat Twitter perquè la firma "no és prou gran". Crida l'atenció aquesta exclusió ja que Trump és un assidu usuari de Twitter, la xarxa social que utilitza diàriament per expressar opinions o anunciar decisions.

Segons algunes fonts citades per Reuters, Trump està molest amb la companyia de Dorsey per la seva decisió de rebutjar un acord publicitari amb la seva campanya electoral l'octubre passat. La campanya de Trump havia ofert a Twitter pagar-li per tenir un emoji que acompanyés, automàticament, el 'hashtag' #CrookedHillary, nom amb què ofensivament es referia a la candidata demòcrata. Dorsey s'hi va negar. El portaveu del magnat ha negat, però, que aquest sigui el motiu per excloure Dorsey de la reunió.