Els EUA viuen una segona jornada de protestes contra Trump

El president electe culpa els mitjans de comunicació d'"incitar" la gent a manifestar-se

En ciutats com Portland s’han viscut moments de gran tensió. Els manifestants s’han enfrontat a la policia, han cremat cotxes i han destrossat comerços. Fins i tot algun d’ells anava armat i ja són diversos els detinguts. / ALTES

En ciutats com Portland s’han viscut moments de gran tensió. Els manifestants s’han enfrontat a la policia, han cremat cotxes i han destrossat comerços. Fins i tot algun d’ells anava armat i ja són diversos els detinguts.
 

/

1
Es llegeix en minuts

El moviment "not my president" va tornar a sortir ahir al carrer per mostrar el seu rebuig a l'elecció del republicà Donald Trump com a nou president dels Estats Units. Les protestes, per segon dia consecutiu, es van estendre per les principals ciutats del país.

En general les marxes d'ahir van ser menys nombroses que les de dimecres, protagonitzades principalment per joves.

Els manifestants van tallar carrers i autopistes a Nova York, Washington, Los Angeles i Oakland (Califòrnia), Dallas i Austin (Texas), Baltimore (Maryland), Minneapolis (Minnesota), Filadèlfia (Pennsilvània), Portland (Oregon), Salt Lake City (Utah) i també a Vancouver (Canadà).

Trump ha reaccionat a les protestes a Twitter acusant els mitjans de comunicació d'incitar a manifestar-se. "Acabem de tenir una elecció presidencial molt transparent i exitosa. Ara manifestants professionals, incitats pels mitjans, estan protestant. ¡Molt injust!", va escriure el president electe nord-americà.

DESTROSSES EN VEHICLES

La manifestació de Portland va ser una de les més nombroses del país i va adquirir tons violents quan encaputxats van ocasionar destrosses a vehicles i comerços. Alguns manifestants van pintar grafits en cotxes i edificis i van destrossar les finestres de diverses botigues.

Notícies relacionades

La policia de Portland va informar del llançament de "projectils" contra els agents, va culpar "grups anarquistes" i, segons mitjans locals, van utilitzar gasos lacrimògens i van efectuar nombroses detencions. També es va informar de tres detencions en la protesta de Dallas i de dues a Baltimore.

La policia va desplegar un dispositiu de reforç al voltant de dues de les principals propietats del magnat. L'hotel a l'avinguda Pennsilvània de Washington, que s'acaba d'estrenar, i la torre Trump a Manhattan, Nova York, on resideix.