POST VIRAL

Els 5 consells de Michael Moore per superar el xoc de Trump

michaelmoore

michaelmoore

3
Es llegeix en minuts

La victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials dels EUA ha sigut una sorpresa per al país i per al món, que ha quedat en estat de xoc. No ha sigut el cas del cineasta de Michigan Michael Moore, que el juliol passat ja va predir la victòria del candidat republicà. Ara, enmig de l'onada de protestes que viuen els EUA pel triomf de Trump, Moore ha apuntat 5 consells per superar el xoc. El post que ha penjat al seu mur de Facebook ja s'ha viralitzat.

Aquests són els 5 consells que, sota el títol de 'Morning After To-Do List' ('Llista de tasques per al matí següent') dóna Moore per consolar els 59,7 milions de nord-americans que van votar Hillary Clinton --que va guanyar en vots populars, encara que no en vots electorals) i la resta del planeta que confiava que Trump no arribés a la Casa Blanca.

"1. Aconseguir el control del Partit Demòcrata i tornar-lo al poble. Ens han fallat de forma miserable.

2. Acomiadar tots els llumeneres, analistes, enquestadors i tot aquell als mitjans de comunicació que es van enquistar en els seus arguments i van rebutjar escoltar o entendre el que realment estava passant. Tots aquests embaucadors ens diran que hem de "tancar les ferides" i "avançar units". Llançaran més estupideses com aquestes dels seus culs en els pròxims dies. No els escoltis.

3. Tot aquell demòcrata membre del Congrés que no s'hagi aixecat aquest matí disposat a lluitar, a resistir i a plantar cara de la mateixa manera que els republicans han fet amb Obama durant cada dia dels seus vuit anys de mandat hauria de posar-se a un costat i deixar-nos a altres liderar la manera com frenar l'absurditat i la bogeria que està a punt de començar.

4. Deixeu de dir que esteu en xoc. El que voleu dir és que éreu en una bombolla i no vau prestar atenció als vostres compatriotes americans i a la seva desesperació. Anys d'oblit per part dels dos partits, la ira i la necessitat de venjar-se del sistema han anat en augment. En el camí va aparèixer una estrella de televisió que els agradava que tenia com a pla destruir els dos partits i dir-los a tots "¡Esteu acomiadats!". La victòria de Trump no és una sorpresa. Ell mai va ser un acudit. Tractar-lo com a un acudit només el va fer més fort. Trump és a la vegada una criatura i una creació dels mitjans de comunicació i els mitjans mai seran els seus amos.

5. Heu de dir la següent frase a tothom que trobeu avui: "¡HILLARY CLINTON VA GUANYAR EN VOT POPULAR!". La MAJORIA dels nostres compatriotes americans van preferir Hillary Clinton abans que Donald Trump. Fets. Si t'has aixecat aquest matí pensant que vius en un país de merda, no és veritat. La majoria dels teus compatriotes volien Hillary, no Trump. L'única raó per la qual ell és president és per una idea arcaica, insana, del segle XVIII anomenada  Col·legi Electoral. Fins que no canviem aquests, seguirem tenint presidents que no elegim i que no volem. Viviu en un país on una majoria de ciutadans han dit que creuen que existeix el canvi climàtic, que les dones haurien de rebre el mateix salari que els homes, que volen una educació universitària lliure de deutes, que no volen que envaïm països estrangers, que volen augmentar el salari mínim i que volen un verdader sistema de salut pública universal. Res d'això ha canviat. Vivim en un país on la majoria està d'acord amb les postures "liberals". Només ens falta el lideratge liberal que ho faci possible (vegeu punt 1 a dalt).

Intentem tenir tot això fet avui al migdia.

Michael Moore".

Notícies relacionades

L'original en anglès, aquí:

Moore ha sigut un dels milers de nord-americans que han participat aquest dimecres en les protestes contra Trump. Ell mateix ha deixat constància del moment en un vídeo a les xarxes socials.