LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

Trump avança Clinton per un punt en intenció de vot

U.S. Republican presidential nominee Donald Trump attends a campaign event in King of Prussia, Pennsylvania, U.S. November 1, 2016.   REUTERS/Carlo Allegri

U.S. Republican presidential nominee Donald Trump attends a campaign event in King of Prussia, Pennsylvania, U.S. November 1, 2016. REUTERS/Carlo Allegri / CARLO ALLEGRI (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, avança per un punt la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, segons una nova enquesta publicada als Estats Units a una setmana de les eleccions del 8 de novembre. Segons el sondeig, divulgat pel diari The Washington Post i la cadena ABC News, Trump aconseguiria un suport del 46%, davant el 45% de vots que sumaria Clinton.

L'enquesta, elaborada del 27 al 30 d'octubre entre 1.128 votants probables per telèfon, també indica que l'aspirant llibertari Gary Johnson obté un 3% de suports i la candidata ecologista Jill Stein acapara un 2%.

Aquesta és la primera vegada, des del maig passat, que el magnat immobiliari supera l'exsecretària d'Estat en aquest estudi que periòdicament difonen els dos mitjans. En una enquesta similar feta durant el cap de setmana passat, Clinton liderava la contesa, amb un 46% de suport, davanf un 45% de Trump, cosa que evidencia que la batalla per la Casa Blanca està molt ajustada i ningú té res guanyat. Qui té més de què preocupar-se és Clinton, que fa poc més d'una setmana avantatjava el multimilionari novaiorquès en 12 punts (50% davant el 38%). 

Una dada rellevant és que un 53% dels consultats diuen que senten un "gran entusiasme" per Trump, mentre que un 45% expressa el mateix sobre Clinton. L'estudi reflecteix, així mateix, que el 21% ja ha votat per avançat, el 24% planeja exercir el seu dret al sufragi també per avançat o per correu, i la resta anirà a les urnes el 8 de novembre.

Al seu actiu compte de la xarxa social Twitter, Trump ha celebrat l'enquesta del Post i d'ABC News: "¡Uau, ara liderant en l'enquesta d'ABC i Washington Post per 46 a 45. Pujant dotze punts en dues setmanes, l'avantatge més gran abans que Hillary la deshonesta esclatés", va escriure l'empresari, en al·lusió al nou capítol de l'escàndol dels correus electrònics de l'exsecretària d'Estat.

Clinton està sota pressió pel cas dels 'e-mails' des de divendres passat, quan el director de l'FBI, James Comey, va anunciar per sorpresa la reobertura de la investigació sobre l'ús del seu servidor privat de correu electrònic amb informació confidencial quan la candidata demòcrata era secretària d'Estat (2009-2013), després d'haver-se descobert nou material.

Notícies relacionades

Els nous correus van ser trobats en un ordinador de l'excongressista Anthony Weiner, acusat de mantenir converses sexuals amb menors i casat (encara que separat) amb Huma Abedin, una de les assessores més pròximes a Clinton.

Segons la web RealClear Politics, que confecciona una mitjana de tots els sondejos que es publiquen al país, Clinton avantatjava aquest dimarts Trump en 2,2 punts.