L'Estat Islàmic conquista la seva primera localitat a Somàlia

Els gihadistes agafen el control del port de Qandala, un enclavament estratègic al golf d'Aden

Conquista de l’Estat Islàmic d’una estratègica ciutat a Somàlia. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Combatents de l'Estat Islàmic (EI) van ocupar aquest dimecres el port de la ciutat de Qandala a Puntland, una regió semiautònoma de Somàlia, en la primera operació que permet a aquest grup gihadista agafar el control d'una localitat somali, han informat a Efe alguns residents.

Els terroristes van hissar la bandera de l'EI a Qandala, una petita localitat d'uns 20.000 habitants enclavada al golf d'Aden.

Uns 50 homes armats van ordenar a la població local abandonar el municipi i no informar de la seva presència.

Una cèl·lula de l'EI ha operat des de fa temps des de les muntanyes de Galgala, la seva base a l'est de Somàlia, país on el grup gihadista preponderant segueix sent el somali Al-Xabab.

Segons sembla, el control del port de Qandala, que connecta aquest país de la Banya d'Àfrica amb el Iemen, permetrà a l'EI rebre subministraments dels seus socis al país àrab.

NOU FACTOR D'INESTABILITAT

Notícies relacionades

El Govern somali ha rebutjat fer comentaris sobre l'operació de l'EI, però residents locals estan preocupats per com la presència d'aquest nou grup podria afectar l'estabilitat a la zona.

L'EI s'està convertint en el segon grup terrorista amb presència a Somàlia, enfrontat tant al Govern com a Al-Xabab mentre adoba el terreny per a una guerra gihadista enmig del procés electoral que culminarà el pròxim 30 de novembre.