GUARDÓ PERIODÍSTIC

Per fotos com aquestes, el grec Messinis ha aconseguit la Visa d'Or del festival de Perpinyà

El fotoperiodista ha documentat l'arribada massiva de refugiats a l'illa de Lesbos

31691518 59 / ARIS MESSINIS (AFP)

31691518 59
31651534 59
31648832 59
33545695 59

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIODICO / PERPINYÀ

Per fotografies com aquestes, el fotògraf de France PresseAris Messinis, de nacionalitat grega, ha obtingut aquest dissabte la Visa d'Or del festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l'Image de PerpinyàVisa pour l'ImagePerpinyà pel seu treball sobre l'arribada massiva d'emigrants a l'illa de Lesbos (Grècia) el 2015. "He documentat la seva lluita per una vida millor", ha declarat Aris Messinis en el moment de rebre el premi a la localitat del sud de França.

L'agència France Presse ha obtingut per segon any consecutiu la recompensa més prestigiosa del festival, una cita important del fotoperiodisme. L'any passat, Bulent Kiliç, de nacionalitat turca, responsable de fotografia de la redacció de France Presse a Turquia, va rebre el mateix premi per les seves fotos sobre el pas de refugiats per la frontera turcosiriana el juny del 2014.

SÈRIE EMOTIVA I TORBADORA 

"El nostre fotògraf Aris Messinis ha fet un treball fantàstic sobre els emigrants en aquesta sèrie emotiva i torbadora", es va felicitar el director d'AFP, Emmanuel Hoog, en un comunicat. "Aquesta 'Visa d'Or' recompensarà el conjunt dels equips de France Presse que informen per tot Europa i el Pròxim Orient sobre la crisi migratòria", ha afegit.

Notícies relacionades

Les seves fotos, captades al més a prop possible de l'acció -mostrant armilles salvavides i restes d'embarcacions als peus d'un penya-segat, homes cridant d'alegria en el moment de l'arribada i operacions de salvament- han fet la volta al món