Un comando gihadista pren una ciutat a Mali

Un grup d'homes armats han expulsat l'Exèrcit de la ciutat de Boni

boni

boni

1
Es llegeix en minuts

La ciutat de Boni, situada al centre de Mali, ha sigut ocupada aquest divendres a la tarda per un grup de gihadistes que han irromput a la localitat atacant els edificis del Govern i forçant la fugida de l'Exèrcit, segons han declarat a l'agència France Press testimonis i fonts militars.

"En aquests moments, els gihadistes controlen Boni", ha declarat un regidor de la localitat, situada a la regió de Mopti. "Han entrat a la ciutat i han disparat contra diversos edificis. L'Exèrcit se n'ha anat", ha assenyalat aquest individu, que ha demanat que la seva identitat no es faci pública.

"Hem demanat de moment a les nostres forces armades presents a Boni que es repleguin a la localitat de Douentza, cosa que han fet", s'ha limitat a assenyalar una font militar interrogada per l'agència. Boni està situada a gairebé 90 quilòmetres de Douentza.

BANDERES GIHADISTES

Per la seva part, un habitant de la ciutat ha explicat a France Press que "els gihadistes cridaven 'Alá Akbar' i que han cremat la casa del cap de la Gendarmeria de Boni i també l'ajuntament. Han disparat a l'aire en moltes ocasions".

"He vist l'Exèrcit marxar de la ciutat", comenta aquest veí. "Molts gihadistes anaven en moto. Tenien còmplices a l'interior de la ciutat. Ha sigut un cop organitzat", ha opinat. Per la seva part, un altre veí ha explicat que ha vist "nombroses banderes gihadistes" onejar en la ciutat.

ATAC A L'HOTEL

El nord de Mali va caure el 2012 en mans de grups gihadistes afiliats a Al-Qaida al Magrib. El 2013, aquests grups van ser expulsats d'aquesta regió en una operació militar liderada per França i que encara es manté. 

Notícies relacionades

No obstant, hi ha grans zones de Mali que escapen al control de les autoritats, tot i que el 2015 es va firmar un acord de pau per aïllar els gihadistes. 

No obstant, el país segueix sent objectiu dels gihadistes. Prova d'això va ser l'atac que un grup d'homes armats va perpetrar el novembre del 2015 contra un hotel a Bamako, en què van morir 20 ostatges.

Temes:

Mali