TERRATRÈMOL AL CENTRE D'ITÀLIA

I el rellotge es va parar a Amatrice

La Torre Cívica de la ciutat italiana, un dels símbols medievals de la regió, ha quedat afectada per les sacsejades del terratrèmol

jjubierre35274290 a clock is stopped at the time when an earthquake struck cen160824102755 / Massimo Percossi

jjubierre35274290 a clock is stopped at the time when an earthquake struck cen160824102755
Així era la comuna d’Amatrice a vista de dron. Avui tres quartes parts de la ciutat estan destruïdes.

/

1
Es llegeix en minuts

Eren les 3.38 h del matí quan les agulles del rellotge de l'antiga Torre Cívica de la localitat italiana d'Amatrice es van moure per última vegada. En aquest moment, dos terratrèmols de magnitud 6.0 i 5.4 van sacsejar la província de Rieti, al centre d'Itàlia, i van causar almenys 21 morts.

Situada enmig d'una de les vies principals de la població, el conegut 'campanille' data del segle XIII i té una altura de 27 metres. Ja esmentada en alguns manuscrits del 1293, la Torre Cívica era fins ara un dels principals símbols medievals d'Amatrice i de tota la regió. La seva campana, del 1494, va ser reemplaçada el 1985. L'original es troba a l'Església de la Madonna de Porta Ferrata.

Notícies relacionades

Les imatges que alguns mitjans i periodistes han penjat del mític edifici aquest matí després del terratrèmol mostren el campanar molt malmès per les sacsejades. Una d'elles l'ha fet la periodista de Radio RaiFrancesca Malaguti, que l'ha penjat al seu compte de Twitter acompanyada del text: "El rellotge d'Amatrice s'ha parat a l'hora de la sacsejada".

Segons informa la pàgina Amatriciana.org, el rellotge de la Torre Cívica havia tornat a funcionar el 2010, després d'anys en silenci pel mal estat de l'interior de l'edifici.