LA GUERRA CONTRA L'EXTREMISME

Nigèria creu haver ferit de mort el líder de Boko Haram

El grup terrorista manté segrestades més de dues-centes nenes des de fa dos anys i mig

undefined35112659 a still image from a video posted by nigerian islamist milit160823122647

undefined35112659 a still image from a video posted by nigerian islamist milit160823122647 / REUTERS TV

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ABUJA

Les Forces Aèries de Nigèria han assegurat aquest dimarts que han matat diversos líders importants del grup gihadista Boko Haram, i que el seu líder, 'Abubakr Shekau', ha resultat ferit de mort en un bombardeig contra els islamistes al nord-est del país. 

Avions del Govern van atacar els combatents de Boko Haram a la localitat de Taye, dins del bosc de Sambisa, a l'estat de Borno, divendres passat a la tarda, ha assegurat una font de l'aviació militar nigeriana. "Creiem que el seu líder, l'anomenat 'Abubakar Shekau', ha sigut fatalment ferit", diu el comunicat emès pel portaveu militar, el coronel Sani Kukasheka Usman.

VÍDEOS PROPAGANDÍSTICS

No és la primera vegada que l'Exèrcit nigerià assegura haver matat Shekau, encara que després el dirigent acaba apareixent en vídeos propagandístics, sense mostrar ferides aparents.

Notícies relacionades

En els set anys que fa que dura la guerra entre Boko Haram i la insurgència, al voltant de 15.000 persones han mort, dos milions han sigut desplaçades i els combats s'han estès als països veïns: el Camerun, el Txad Níger

L'abril del 2014, els terroristes van segrestar 270 nenes cristianes en edat escolar. Les forces de seguretat creuen que les mantenen captives al bosc de Sambisa.