Omran, 5 anys, el nen supervivent d'un bombardeig a Síria

El menor va ser rescatat juntament amb tres nens més d'entre les runes d'un edifici d'un barri controlat pels rebels d'Alep

Un nen sirià que sobreviu a un bombardeig espera en una ambulància. / TWITTER

1
Es llegeix en minuts

Aquest nen sirià va ser rescatat dimecres d'entre les runes d'un edifici d'Alep destruït pels bombardejos de l'aviació russa o del règim del president Baixar al-Assad

L'home que va rescatar el nen, al barri de Qaterji, controlat pels rebels, el va asseure en una cadira de color taronja d'una ambulància mentre esperava l'arribada de personal sanitari. Tres nens més van ser rescatats al mateix temps.

El menut es frega els ulls i les ferides per on sagna. El vídeo, gravat per 'Aleppo Media Centre', s'ha fet immediatament viral i probablement es convertirà en una de les imatges d'aquesta guerra que fa més de cinc anys que dura.

"Aquest vídeo del nen sirià ferit mostra només un fragment dels horrors d'Alep" ha titulat el diari britànic 'The Telegraph'.

"Mira aquest vídeo d'Alep aquesta nit", ha escrit en un tuit la corresponsal de la cadena de televisió nord-americana ABC, Sophie McNeill, "i torna a mirar-lo una altra vegada", segons informa 'The Washington Post'. En aquest altre vídeo es mostra just el moment en què rescaten els quatre nens.

EL PETIT OMRAN

La mateixa periodista després ha informat que el nen, de 5 anys, es diu Omran Daqneesh, segons han explicat a l'ABC els metges de la Societat Mèdica Siriana Americana, que han tractat el menor.

Omran, que segons han dit els metges tenia una ferida al cap, va ser portat a l'hospital M10 de la ciutat, bombardejat en diverses ocasions els últims mesos. Allà li van curar les ferides i, poques hores després, li van donar l'alta, segons informa 'The Telegraph'. El corresponsal del medi britànic al Pròxim Orient, Raf Sanchez, ha tuitejat després una fotografia d'Omar amb el cap embenat.

RESCATAT PELS CASCOS BLANCS

Omran va ser rescatat per l'organització Defensa Civil Siriana, coneguda també com Els Cascos Blancs. Tal com es presenten a la seva pàgina de Twitter, Els Cascos Blancs són un grup de 2.900 voluntaris i treballadors de comunitats locals sirianes que arrisquen les seva vida per rescatar civils com, en aquest cas, el petit Omran.

Notícies relacionades

Aquest any han sigut nominats al premi Nobel de la pau pel treball que realitzen dia rere dia en un territori devastat per la guerra.

La ciutat d'Alep és l'escenari aquestes últimes setmanes d'acarnissats combats entre els rebels, que dominen els barris de l'est de la ciutat, i l'Exèrcit sirià d'Assad, que dominen els barris de l'oest.