Operació antiterrorista a la perifèria de París

La batuda es produeix hores després que l'Estat Islàmic amenacés en un vídeo França amb més atemptats

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts

La policia francesa està portant a terme una operació antiterrorista a la perifèria nord de París, segons han confirmat fonts policials i judicials.

La batuda té lloc a la localitat d'Argenteuil i, segons les mateixes fonts, no està connectada directament amb l'atemptat de dijous passat a Niça.

Aquest operatiu es produeix només unes hores després que el grup gihadista Estat Islàmic (EI) Estat Islàmic (EI)tornés a amenaçar França en un vídeo difós a internet en què assenyala que el silenci del poble francès respecte a la política del seu Govern a l'Iraq i Síria està matant els seus ciutadans. En la gravació amenacen d'atemptar a Marsella.

"EL VOSTRE SILENCI US MATA"

"Us prometem que veureu el pitjor si us quedeu de braços plegats. El vostre silenci en les decisions del vostre Govern us està matant", diu un individu en la gravació. L'autenticitat del document no ha pogut ser comprovada de forma independent.

El vídeo, titulat 'El vostre silenci us mata', va ser emès per la província d'Al-Furat, una de les demarcacions territorials que componen el califat que l'EI va declarar a Síria i a l'Iraq i que s'ubica en una zona fronterera entre els dos països.

La cinta, de més de cinc minuts de durada, mostra també una representació gràfica, així com imatges reals de l'atemptat de dijous passat a Niça i està en llengua francesa amb subtítols en àrab.

"Us hem fet patir durant una estona tot el que vosaltres feu patir els musulmans a Síria i altres països", afegeix el suposat extremista, vestit de negre, armat amb un ganivet i un kalaixnikov i amb la cara tapada, ensenyant només els ulls.

A més, l'home, que apareix a la riba d'un riu amb una llum tènue, recorda que el grup terrorista ja havia amenaçat de cometre un atemptat durant l'Eurocopa de futbol, que s'ha celebrat a França entre el juny i el juliol.

"¿NO ET FA VERGONYA?"

"No va ser a l'Estadi de França, sinó durant les celebracions de la vostra festa nacional", continua en al·lusió a l'atemptat a Niça, que va causar 84 morts i centenars de ferits el 14 de juliol.

Així mateix, assegura que és el poble francès el responsable del drama que viu avui.

"Recordeu que estaríeu tranquils a casa vostra si no fos perquè el vostre Govern va començar a agredir-nos", afirma, i afegeix que l'enemic del poble francès és qui perjudica la seva seguretat, i que qui causa aquesta matança a casa seva és el seu propi Govern.

Així mateix, anima els musulmans que no s'han "llançat encara al gihad" a fer-ho.

"¿No et fa vergonya? ¿No veus com els enemics d'Al·là fan patir els musulmans de tot el món? ¡Venja la sang dels musulmans, mata els infidels, sense cap pietat, de qualsevol manera!", demana.


Notícies relacionades

Segueix-nos a Twitter @EP_internac_cas

Segueix-nos a la nostra pàgina de Facebook