COMMOCIÓ A FRANÇA

El terrorista de Niça emmagatzemava al seu ordinador imatges d'extrema violència

Sense vincles amb l'Estat Islàmic, va mostrar un recent interès per l'islam radical

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, el terrorista que va segar la vida de 84 persones a Niça el passat 14 de juliol, era un individu “allunyat de la religió, que menjava porc, bevia alcohol, consumia drogues i tenia una vida sexual desenfrenada”, segons el relat dels testimonis interrogats per la policia francesa encarregada de la investigació de l'atemptat.

El fiscal antiterrorista de París, François Molins, que ha informat aquest dilluns de l'avanç de les indagacions, ha indicat també que l'anàlisi de l'ordinador trobat al domicili de Lahouaiej Bouhlel ha revelat que emmagatzemava fotografies “molt violentes” de cadàvers i imatges vinculades a l'islam radical. Diversos testimonis interrogats han indicat que “estava acostumat” a veure vídeos de decapitacions.

Notícies relacionades

El xòfer tunisià, de 31 anys i pare de tres fills, no tenia cap vincle formal amb l'organització Estat Islàmic però el fiscal ha explicat que havia mostrat “un interès clar i recent” pel moviment gihadista radical. De l'activitat a internet es desprèn que havia fet entre l'1 i el 13 de juliol recerques gairebé diàries de sures de l'Alcorà i de recents atemptats terroristes, com la matança d'Orlando.

Molins ha confirmat igualment el caràcter premeditat de l'atemptat, que Lahouaiej Bouhlel va preparar els dies previs a la matança recorrent el passeig dels Anglesos de Niça amb el camió que va usar per carregar contra la multitud congregada per veure els focs artificials. També es va fer diversos 'selfies' en diversos punts de l'escenari de la massacre.