El provocador discurs de Farage: "¿Ja no se'n riuen de mi, oi?

El líder de l'UKIP acusa els europarlamentaris de "no haver treballat en la seva vida"

El provocador discurs de Farage: ¿Ja no se’n riuen de mi, oi? / periodico

1
Es llegeix en minuts

El líder del partit independentista britànic (UKIP), Nigel Farage, va dir avui al Parlament Europeu (PE) que la UE "nega" el "fracàs" del seu projecte i va demanar un diàleg per aconseguir "un acord assenyat sense aranzels". A més, en una afirmació que li va valer l'amonestació del president del Parlament Europeu, Farage va acusar els europarlamentaris de "no haver treballat en la seva vida, ni haver creat un lloc de treball en la seva vida".

"La raó per la qual vostès estan tan tristos i tan enfadats està clara: vostès estan negant el fracàs del seu projecte europeu", va dir als europarlamentaris, reunits en una sessió plenària extraordinària per analitzar les conseqüències del resultat del referèndum britànic.

Farage, que va ser escridassat en el ple quan va prendre la paraula, va demanar un diàleg "madur" per aconseguir "un acord assenyat sense aranzels" i es va mostrar convençut que "sense acord, la UE hi perdria més que el Regne Unit".

"¿Ara no se'n riuen, oi?"

"Quan vaig venir aquí fa disset anys per liderar una campanya amb l'objectiu d'anar-nos-en de la UE, vostès se'n reien de mi... ¿Ara no se'n riuen, oi?", va assenyalar.

"Podem arribar a una situació d'aranzels a l'automòbil amb què centenars d'alemanys perdrien la seva feina. Siguem assenyats i negociem un acord lliure d'aranzels assenyat", va afirmar.

Farage va dir que, una vegada el Regne Unit estigui fora de la UE, seguirà "cooperant" amb la UE".

"Serem el seu millor amic a tot el món, fem-ho amb seny", va subratllar.

SUPORT DE LE PEN

El líder de l'UKIP també va dir estar "d'acord" amb el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, sobre que "el poble britànic ha votat i ara s'ha d'avançar en el procés".

Notícies relacionades

En la mateixa línia es va pronunciar la líder del Front Nacional francès, Marine Le Pen, que va qualificar el resultat del referèndum com "de bon tros, l'esdeveniment històric més important que ha conegut el nostre continent des de la caiguda del Mur de Berlín".

Per Le Pen, el resultat del referèndum és "una victòria de la democràcia i una bufetada a un continent europeu basat en la por, el xantatge i la mentida".